Balrog svenska mästarinnor

SM-guldet är tillbaka i Balrog.

Sex år sedan den senaste segern blev Botkyrkalaget på lördagen svenska innebandymästarinnor i Globen. Damfinalen mot Falun var till en början en jämn tillställning, men slutade till sist 4-2.

Balrog dominerade den första perioden, där veteranen Hermine Dahlerus gav laget ledningen efter åtta minuters spel. Ann-Sofie Sundholm utökade till 2-0 i slutminuten - men i mittperioden vaknade Falun, som spelade sin första final sedan 2001, till. Efter stor press mot Balrogmålet fick Dalalaget också utdelning och kunde både reducera och kvittera - mycket tack vare Faluns hetaste spelare Sara Kristoffersson.

Men glädjen över kvitteringen varade bara en halvminut. Amanda Wendelstig gjorde 3-2 till Balrog före den sista pausvilan - och i slutperioden kunde elitseriens poängligavinnare, Emelie Lindström, säkra slutresultatet.

SM-guldet var Balrogs femte i historien.