Warberg en match från SM-final

Balrog var nära att skrälla på nytt. Men Warbergs tyngd fällde avgörandet.

Skrällaget i årets innebandyslutspel är utan tvekan Balrog. På tisdagskvällen var laget ytterst nära att på nytt ställa till det för jätten Warberg. Vid underläge 1-4 såg det mesta ut som en enkel resa för de regerande svenska mästarna, men med fyra mål på tio minuter i den andra perioden vände Balrog till en 5-4-ledning. Nyckeln bakom det var utan tvekan lagets andra femma med den otroligt sevärda och hyperfarliga duon David Blomberg/Mikael Karlsson.

Men när Karlsson gick sönder mot slutet av perioden samtidigt som Warbergs storstjärna Magnus Svensson kom in i matchen – han vilade från start på grund av sjukdom – vände hemmalaget på nytt. Två snabba mål av den just nämnde Svensson och Kimmo Eskelinen var grunden till att västkustlaget till slut vann matchen med 9-6.

Warberg leder med 2-1 i matcher och kan säkra finalplatsen på bortaplan, i Botkyrka, på långfredagen.

Den andra semifinalen, mellan AIK och Storvreta, var än mer dramatisk. Vid full tid var det oavgjort, 2-2, och för tredje matchen i följd avgjordes matchen i sudden death. Med fem sekunder kvar avgjorde AIK:s Kristoffer Kranberg.

Gnaget leder med 2-1 i matcher inför den fjärde semifinalen som spelas på Storvretas hemmaplan i Uppsala.

– Du har bara en chans att spela slutspel och det gäller att vi borstar av oss det här och kommer tillbaka, säger Storvretatränaren Stefan Forsman till Unt.se.