Sverige vinner mot Polen och är vidare som gruppetta i fotbolls-EM 2021.
Sverige vinner mot Polen och är vidare som gruppetta i fotbolls-EM 2021. - Foto: Erik Simander/TT

Sverige vinner rysarmatchen mot Polen med 3-2

Efter en riktig rysarmatch mot Polen, som slutade med svensk seger tack vare målskyttarna Emil Forsberg och Viktor Claesson, är Sverige vidare som gruppetta i fotbolls-EM 2021.

Matchen mellan Sverige och Polen kom att bli en riktig rysare, med täta målchanser och ett högt tempo.

Forsbergs mål näst snabbast i EM:s historia

Bara 82 sekunder in i matchen mellan Sverige och Polen gjorde Emil Forsberg, trots en polsk tackling, lyckas sätta bollen vid den bortre stolpen.

Det snabba målet av Forsberg är det näst snabbaste i EM någonsin. Bara ryssen Dimitri Kiritjenko har gjort mål snabbare i EM-sammanhang – då efter 65 sekunder mot Grekland i mästerskapet 2004.

Forsberg gör 2-0 i andra halvlek – och Polen svarar

I den 59:e minuten gjorde Forsberg, med hjälp av den inbytta mittfältaren Dejan Kulusevski, sitt andra mål mot Polen.

Men dryga två minuter senare svarade den polska fotbollsstjärnan Robert Lewandowski som reducerade till 2-1.

Robert Lewandowski blev tvåmålsskytt. Foto: Kirill Kudryavtsev/AP/TT

Kvittering och avgörande mål av Claesson

Med bara sex minuter av ordinarie matchtid kvar kunde Lewandowski kvittera till 2-2. Men på tilläggstid lyckades Viktor Claesson göra Sverige till segrare med tre mål mot Polens två.

Viktor Claesson gjorde 3-2. Foto: Erik Simander/TT

Ukraina kan vänta i åttondelsfinal

Vinsten gör att Sverige går vidare som gruppetta i mästerskapet, vilket ger blågult både längre återhämtningstid och ett, teoretiskt sett, lättare motstånd under slutspelet i EM.

Det mesta tyder på att Sverige får möta Ukraina, en av mästerskapets bästa grupptreor, på tisdag i Glasgow.