Jessica Almenäs drar in miljoner i sitt bolag.
Jessica Almenäs drar in miljoner i sitt bolag. - Foto: Robert Eklund/Stella Pictures och Henrik Montgomery/TT

Lönen och monstertillgångarna – så mycket tjänar Jessica Almenäs

Jessica Almenäs, 46, är en av tre programledare som guidar det svenska folket genom allt från skidskytte till ishockey i OS i Peking 2022. Men den erfarna tv-profilen har inte bara tittarsiffror i miljonklass, utan även miljoner i tillgångar och en lön som heter duga.


Sedan OS i Peking 2022 drog igång den 4 februari har miljontals svenskar tittat på de olika vintersporterna i Kanal 5, Kanal 9 och Discovery+. Här hittar du alla tv-tider.

Dessa har också fått se Jessica Almenäs, 46, i rutan. Hon är nämligen en av tre programledare i den svenska OS-studion. 

Jessica Almenäs lön – så mycket pengar tjänar hon

Jessica Almenäs, som lämnade TV4 för Discovery Networks år 2016, har lång erfarenhet av mediabranschen och gedigen tv-vana. Bland annat är hon programledare för "Superstars" och "Vem kan slå Anja och Foppa" i Kanal 5.

Jessica Almenäs. Foto: Erik Simander/TT

Om det hårda arbetet i tv-rutan lönar sig? Det kan man nog säga. Under 2020 hade Almenäs, enligt dokument från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en årslön som landade på 872 908 kronor.

Dessutom drog hon in 120 119 kronor i form av överskott av kapital. Därmed hade hon en årlig inkomst på närmare en miljon kronor.

Jessica Almenäs miljontillgångar i bolaget

Framgångarna slutar dock inte där. Vid en närmare titt på Jessica Almenäs bolag "JESS Media AB" står det klart att hon där omsatte 6 911 000 kronor under 2020.

Bolaget hade en vinst på 5 676 000 kronor och tillgångarna beräknades uppgå till svindlande 27 499 000 kronor.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.