Jonna Sundling och Maja Dahlqvist tog guld och silver i den individuella OS-sprinten. Nu kör de för ett nytt guld i lagtävlingen i OS.
Jonna Sundling och Maja Dahlqvist tog guld och silver i den individuella OS-sprinten. Nu kör de för ett nytt guld i lagtävlingen i OS. - Foto: Emmi Korhonen/Lehtikuva/TT och Henrik Montgomery/TT

Jonna Sundling och Maja Dahlqvist kör OS-lagsprinten: "Tufft"

Jonna Sundling och Maja Dahlqvist är storfavoriter i lagsprinten i OS i Peking 2022. Men superduon vet att de kommer att få slita.
– Här kommer det att bli tufft, men vi kommer att gräva djupt, säger Maja Dahlqvist.


Damernas lagsprint är ett av Sveriges största guldhopp i OS. Vinner favoriterna är det Sveriges första OS-guld i damernas teamsprint sedan 2006 i Turin när Anna Olsson och Lina Andersson vann.

— Vi har goda chanser till ett bra resultat i morgon. Det är man medveten om med tanke på de resultat vi haft tidigare, säger Jonna Sundling.

Läs allt om Jonna Sundling här.

Jonna Sundling: "Länge sedan"

Men både Jonna Sundling och Maja Dahlqvist är medvetna om att de yttre förutsättningarna som hög höjd och kyla är faktorer som kan krascha guldplanerna:

— Det är hög höjd, ny bana, kärv snö, det är klassisk stil. Det är länge sedan man körde en teamsprint i klassisk stil, säger Jonna Sundling.

Här kan du läsa om hur många OS-medaljer Sverige har hittills.

Maja Dahlqvist: "Kommer bli tufft"

Hennes lagkompis Maja Dahlqvist säger att de skulle känt sig tryggare inför loppet om tävlingen hade avgjorts under normala förutsättningar på lågland.

— Ja, då hade man haft mer kontroll på sig själv. Här kommer det att bli tufft, men vi kommer att gräva djupt, säger Maja Dahlqvist.

Läs allt om Maja Dahlqvist här.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!