Torsdag 23 Sep
Stockholm

Ribéry kan bli dyrast i världen

Manchester United bjuder 744 miljoner kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sir Alex Ferguson kommer slå transfervärldsrekord för att få Franck Ribéry. Om det blir affär. Manchester United har lagt ett bud på 744 miljoner kronor (70 miljoner euro) för mittfältaren.

Den franske landslagsspelaren har just nu tyska laget Bayern München som hemadress. Enligt brittiska Guardian, ofta mycket trovärdiga, har källor i München bekräftat att Ribery mottagit budet.

Uniteds bud krossar det gamla rekordet som Real Madrid satte med sitt köp av Zinedine Zidane med närmare 30 miljoner kronor.

Men det hänger på om Cristiano Ronaldo säljs till Real Madrid den här sommaren. Att United nu närmar sig Bayern med ett bud indikerar att affären närmar sig. Real har tackat nej till Uniteds första bud, men förhandlingarna pågår.

Pengar är dock inte den avgörande faktorn för fransmannen. Han tycks mer sugen på ära och erkännande. Trots att han lett sitt lag till två inhemska segrar förra året slutade han först på 16:e plats i kampen om förra årets Guldboll. Efter det sade han:

– Jag är besviken. Jag förtjänar bättre.

Hans klubb vägde för lätt och förlorade med 5-1 mot Barcelona i årets Champions League-kvart. I förra veckan sade han till Franska L'Equipe att han skulle lämna Bayern om de inte kvalificerade sig för nästa års Champions League. Något som de två högsta lagen i Bundesliga är garanterade plats till. Just nu ligger laget också tvåa.

Bayerns manager Uli Hoeness har bekräftat att de har ögonen på Werder Bremens brasilianske mittfältare Diego, som ersättare.

– Om Ribéry skulle vilja flytta, skriver Guardian.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela