Ribéry kan bli dyrast i världen

Manchester United bjuder 744 miljoner kronor.


Sir Alex Ferguson kommer slå transfervärldsrekord för att få Franck Ribéry. Om det blir affär. Manchester United har lagt ett bud på 744 miljoner kronor (70 miljoner euro) för mittfältaren.

Den franske landslagsspelaren har just nu tyska laget Bayern München som hemadress. Enligt brittiska Guardian, ofta mycket trovärdiga, har källor i München bekräftat att Ribery mottagit budet.

Uniteds bud krossar det gamla rekordet som Real Madrid satte med sitt köp av Zinedine Zidane med närmare 30 miljoner kronor.

Men det hänger på om Cristiano Ronaldo säljs till Real Madrid den här sommaren. Att United nu närmar sig Bayern med ett bud indikerar att affären närmar sig. Real har tackat nej till Uniteds första bud, men förhandlingarna pågår.

Pengar är dock inte den avgörande faktorn för fransmannen. Han tycks mer sugen på ära och erkännande. Trots att han lett sitt lag till två inhemska segrar förra året slutade han först på 16:e plats i kampen om förra årets Guldboll. Efter det sade han:

– Jag är besviken. Jag förtjänar bättre.

Hans klubb vägde för lätt och förlorade med 5-1 mot Barcelona i årets Champions League-kvart. I förra veckan sade han till Franska L'Equipe att han skulle lämna Bayern om de inte kvalificerade sig för nästa års Champions League. Något som de två högsta lagen i Bundesliga är garanterade plats till. Just nu ligger laget också tvåa.

Bayerns manager Uli Hoeness har bekräftat att de har ögonen på Werder Bremens brasilianske mittfältare Diego, som ersättare.

– Om Ribéry skulle vilja flytta, skriver Guardian.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.