Onsdag 28 Jul
Stockholm

Benitez försöker igen på Silva

Liverpool bjuder 180 miljoner för David Silva. Men affären ska gå tyst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Valencia har skulder upp över öronen och ser ut att tvingas sälja sina två David-stjärnor Villa och Silva. Rykten om den sistnämnde har florerat ivrigt på senare tid och bland annat Juventus och Barcelona har visat intresse. Premier League är dock inte ute ur bilden och enligt rapporter ger sig Liverpool nu in i jakten på 23-åringen för andra gången.

Liverpool-coachen Rafa Benitez var nyligen i kontakt med Valencia om Silva, men då diskussionerna blev kända för allmänheten drog sig spanjoren tillbaka omgående.

– Vår chefsscout var i Valencia och pratade med olika människor från klubben, men någon pratade för mycket, säger Benitez om vad som fick honom att backa ur.

Den spanska klubben är angelägna om att reducera sina skulder så mycket som möjlig och sitter därför i en position där de öppet vill prata om förhandlingarna för att på så sätt starta ett budkrig mellan de intresserade klubbarna. Benitez anser dock att sådana här affärer ska ske bakom kulisserna, och när han nu försöker roffa åt sig Silva för andra gången med ett bud på cirka 180 miljoner kronor kräver han total tystnad i förhandlingarna.

– Om vi försöker värva någon kommer vi inte annonsera det för varenda en, vi kommer försöka göra det anständigt och i hemlighet, säger han enligt The Sun.

Benitez lämnade just Valencia för Liverpool 2004 och är sedan den tiden en beundrare av den lille 23-åringen.

Tala är Silva, tiga är guld.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela