Benitez försöker igen på Silva

Liverpool bjuder 180 miljoner för David Silva. Men affären ska gå tyst.


Valencia har skulder upp över öronen och ser ut att tvingas sälja sina två David-stjärnor Villa och Silva. Rykten om den sistnämnde har florerat ivrigt på senare tid och bland annat Juventus och Barcelona har visat intresse. Premier League är dock inte ute ur bilden och enligt rapporter ger sig Liverpool nu in i jakten på 23-åringen för andra gången.

Liverpool-coachen Rafa Benitez var nyligen i kontakt med Valencia om Silva, men då diskussionerna blev kända för allmänheten drog sig spanjoren tillbaka omgående.

– Vår chefsscout var i Valencia och pratade med olika människor från klubben, men någon pratade för mycket, säger Benitez om vad som fick honom att backa ur.

Den spanska klubben är angelägna om att reducera sina skulder så mycket som möjlig och sitter därför i en position där de öppet vill prata om förhandlingarna för att på så sätt starta ett budkrig mellan de intresserade klubbarna. Benitez anser dock att sådana här affärer ska ske bakom kulisserna, och när han nu försöker roffa åt sig Silva för andra gången med ett bud på cirka 180 miljoner kronor kräver han total tystnad i förhandlingarna.

– Om vi försöker värva någon kommer vi inte annonsera det för varenda en, vi kommer försöka göra det anständigt och i hemlighet, säger han enligt The Sun.

Benitez lämnade just Valencia för Liverpool 2004 och är sedan den tiden en beundrare av den lille 23-åringen.

Tala är Silva, tiga är guld.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

3 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.