Fredag 14 Maj
Stockholm

Liverpool kommer göra noggranna köp

Benitez om nästa säsong: "Ett dåligt köp är värre för oss än för United."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nära skjuter ingen hare. Det vet Rafa Benitez. Liverpools coach ser behovet av att förstärka laget inför nästa säsong för att en gång för alla kunna peta ner Manchester United från tronen i Premier League. Men skillnaden i ekonomi mellan lagen gör att vikten av att göra rätt spelarköp är enorm för Pool.

– Att spendera stora pengar på en spelare som inte lyckas skulle vara värre för oss än för United, säger Benitez enligt Sky Sports, och lägger lite bittert till:

– Om de gör ett eller två dåliga köp så kan de, tack vare skillnaden i ekonomi mellan oss, spendera ytterligare 40-50 miljoner pund (500-600 miljoner kronor) på spelare.

United har kunnat vila sina storstjärnor Ronaldo och Rooney vissa matcher utan att egentligen tappa slagkraft. Namn som Berbatov och Tévez har i stället gått in och gjort jobbet. Liverpool, däremot, har allt för ofta tvingats förlita sig till Steven Gerrard och Fernando Torres, och frågan är hur tabellen hade sett ut om Benitez hade kunnat spela varenda match med dessa två på plan.

– Vi har bra spelare i truppen men saknaden av erfarenhet i kampen om titlar och de riktiga kvalitétsspelarna gör skillnad, säger Benitez.

Det gäller alltså för den smårunda spanjoren att spendera sina pengar rätt i sommar. Men ett tillskott på några miljoner pund i plånboken skulle inte skada.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela