Bajenfansens protest: Total tystnad

Jensen till Nyheter24: "Se varje match som överlevnad i allsvenskan."


Onsdagens cupförlust mot Mjällby var droppen för alla Hammarbysupportrar. Flera veckor av svagt spel och noll poäng på tre matcher hemma på Söderstadion toppades av cuptorsken mot ett lag från Superettan. När Söders bröder på söndag tar emot Malmö på hemmaplan planerar fansen en protestaktion för att visa sitt missnöje. Hela första halvlek ska vara knäpptyst från läktarhåll.

"Hammarbys spel är under all kritik, spelarna på plan, tränaren och styrelse sviker oss trogna Hammarbysupportrar! Vi vill ha ett knäpptyst Söderstadion under första halvlek på söndag", skriver männen bakom idén i ett forum på Facebook.

När Nyheter24 kommer i kontakt med Mikkel Jensen och Emil Johansson sitter de på bussen på väg hem från Mjällby. Fansens protestaktion på söndag kommer som en nyhet för dem.

– Det är väl inga som förstår dem bättre än vi. De är jävligt besvikna och det har de all rätt att vara, säger Jensen och får medhåll av Johansson:

– Klart man förstår dem. De lägger ner tid, pengar och engagemang.

Några genvägar för att komma på rätt spår igen finns inte. Allting handlar om att kriga för varje boll och varje meter på planen.

– Så här i början får man prata om det mentala. Vi måste ändra inställningen till fotbollen och ta det på högsta allvar. Vi måste se det som att varje match är för överlevnad i allsvenskan, säger Jensen till Nyheter24.

En hälsning till fansen kanske?

– Ni har hållt hög klass i alla fall. Vi ska göra allt vi kan för att vända det här, säger Emil Johansson.

– Jag kan lova att det kommer ut elva män som vill visa att vi är bättre än vi varit hittills, säger Mikkel Jensen.

I sin blogg på Nyheter24 instämmer Lolo Chanko i det hans lagkamrater säger.

– Det är självklart tungt för oss spelare om fansen är tysta, men å andra sidan förstår jag dem. Vi måste kunna prestera bättre. Det känns mycket tungt för oss spelare.

Hammarby IF - Malmö FF, Söderstadion, söndag 17:00.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

2 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

2 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

idag 09:00
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.