Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stenhård prövning för Hammarby

Sport | 17/05/2009 16:04

Som om läget inte kunde vara värre för Hammarby – formtoppade Malmö FF gästar.

Hammarby står inför en tuff uppgift den närmaste tiden – både på och utanför planen. Enorma sparkrav har utlysts för att bemästra de negativa siffrorna i kassan, men det finns saker som inte går att lösa via skrivbordet.

Bajen kommer till söndagens tuffa hemmamatch mot Malmö FF med en rad mycket dåliga insatser bakom sig och en protestaktion från fansen med tystnad under första halvlek har planerats. Den assisterande tränaren Andreas Pettersson vill dock tona ner den "kris" som laget lever under nu.

– Man måste börja med att definiera ordet kris, för jag tycker att media över huvud taget kastar sig med många ord som är alldeles, alldeles för stora i förhållande till det vi håller på med. Vi ska givetvis lida om vi förlorar och vi ska givetvis glädjas om vi vinner, men det är faktiskt bara fotboll vi håller på med, säger Pettersson till klubbens hemsida.

För Malmö ser läget betydligt ljusare ut. "Di blåe" är med i toppen och vid seger på Söderstadion ligger de bara två poäng efter serieledande Elfsborg. Men Roland Nilsson, MFF-tränare, tror på en stenhård uppgift på söndagen.

– Det blir en tuff match i dag mot ett taggat Hammarby som säkert vill visa sin hemmapublik vad de går för, säger han till Malmös hemsida.

Skrivet av: