Patrik Gerrbrand tillbaka i Bajen

Mittbacken lämnar Norge och flyttar hem till Hammarby: "Han håller hög kvalité."


Ett nygammalt ansikte kommer att finnas i Hammarbys mittförsvar när Allsvenskan drar igång igen. Patrik Gerrbrand, 28, är efter fyra år utomlands nu tillbaka i Bajen.

– Jag har en son i Stockholm, och det gör att jag vill tillbaka till stan. Och skulle jag hemåt var det bara snack om en klubb, säger Gerrbrand till klubbens hemsida.

"Totte", som han kallas, lämnade Södermalm för engelska Leicester sommaren 2005 – ett avsked som präglades av bitterhet. Nyheter24 erfar att det var den förre vd:n Henrik Appelqvist som Gerrbrand främst låg i konflikt med. Men mittbacken tittar inte bakåt och med Appelqvist ute ur klubben blir det en kär återkomst.

– Det är glömt, så långsint är jag inte. Föreningen har förändrats och många av de som fanns i klubben då är inte kvar. Så det är glömt.

Från Leicester flyttade han till norska Fredrikstad 2006 där Rami Shaaban kom att bli en av lagkamraterna. Nu återförenas de på Söderstadion.

– Vi vet att "Totte" håller en hög kvalitet och är en bra försvarsspelare som med all säkerhet kommer att göra bra ifrån sig när han nu kommer tillbaka till Hammarby och Allsvenskan, säger klubbens vd Michael Andersson.

Med köpet av Monday James har Hammarby nu gjort helt klart med två försvarare. Kontraktet med Patrik Gerrbrand gäller över 2,5 år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!