Andreas Dahl klar för Bajen

Lämnar danska ligan och skriver på ett 3,5-årskontrakt med Bajen.


Andreas Dahl är klar för Hammarby. Det stårt i dag klart att den 25-årige innermittfältaren lämnar danska FC Nordsjælland och skriver på 3,5-årskontrakt med stockholmsklubben.

– Andreas är en spelare som varit observerad under en tid av Hammarby och när vi nu förlorade ”Lolo” så blev det extra intressant att titta vidare på Andreas. Vi fick också en känsla att det var möjligt med en affär vid den här tidpunkten, vilket Nordsjælland bekräftade när vi tog kontakt med dem, säger VD:n Michael Andersson till klubbens hemsida.

Spelaren själv, som spelade i Helsingborg innan han flyttade till Danmark, är glad över att ha skrivit på för Hammarby.

– Det känns fantastiskt. När jag spelade med Helsingborg och mötte Hammarby på Söderstadion såg och hörde man ju vilken fantastisk publik klubben har, så det ska bli jättespännande att spela för Hammarby, säger den hårdförde mittfältaren.

Hammarby har under en längre tid besvärats av stora ekonomiska svårigheter. Andersson förklarar hur finansieringen av affären gick till:

– Det här är en affär som är överkomlig för oss. Vi diskuterar också en extern finansiering av den här affären. Tanken är att klubben ska kunna tillgodogöra sig så mycket som möjligt av de försäljningar vi gör i dagsläget. Sen kommer vi ta hjälp av externt kapital när vi investerar i nya spelare, även om det inte är till hundra procent. Det gör att vi kan fördela risken, och det är också positivt att få med investerare som också tror på det här. Tanken är alltså att vi inte ska belasta vår egen ekonomi till hundra procent med varje rekrytering vi gör.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

2 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

3 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.