Djurgården värvar Steve Galloway

Den gamle skyttekungen ska leda krislaget tillsammans med Andrée Jeglertz.


Djurgården har gjort sommarens första värvning. Den gamle klubbhjälten Steve Galloway är tillbaka. Men något spel för 46-åringen blir det knappast. Galloway ska leda laget tillsammans med Andrée Jeglertz.

I förra veckan blev det klart att Jeglertz blir ensam huvudtränare för Dif då Zoran Lukic sa upp sig. Förväntningarna på laget uppnåddes inte, och det delade ledarskapet blev till sist en belastning då de båda tränarna verkade vilja dra åt olika håll. Spelsystemet 4-3-3 har varit allt anat än framgångsrikt och när klubben började röra sig mer åt 4-4-2-hållet bestämde sig Lukic för att ta avsked.

Enligt Aftonbladet är Steve Galloway nu den som kommer att assistera Jeglertz på tränarposten. Ingen dålig värvning av Djurgården med tanke på vad kombinationen Jeglertz/Galloway har uppnått tillsammans tidigare. Under tre säsonger tillsammans i Umeås damlag vann de tre SM-guld och tog sig till en final i Womans Cup.

Den gamle skyttekungen, som 1988 förde Djurgården till SM-final, kommer närmast från Umeå IK där han har fortsatt som assisterande tränare. Nu ska han se till att tvätta bort krisstämpeln på sin gamla klubb i Stockholm.

Kontraktet mellan Dif och Galloway ska enligt uppgifter vara på 1/2+2 år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!