Alvbåge vill få upp pulsen igen

"Lite blandat kompott för laget", säger ÖSK:s John Alvbåge till Nyheter24.


Det har gått överraskande bra för Örebro SK. Det är framför allt deras starka hemmaspel som har lett till att laget ligger på en åttondeplacering.

Nu på söndag är det dags igen med en hemmamatch mot AIK. ÖSK-målvakten John Alvbåge berättar vad han ser fram emot till höstsäsongen:

– Det är ju att matchen på söndag ska dra igång och att höstsäsongen helt enkelt startar. Man kan börja lira matcher igen och få upp pulsen lite och det blir lite spänning, säger den landslagsmeriterade målvakten till Nyheter24.

Hur tycker du att det har gått?

– Hittills under vårsäsongen har det väl varit sådär, lite blandad kompott för laget. Vi hoppas på att kunna bli lite jämnare under hösten. Framför allt förbättra vårt spel på bortaplan.

Är det bortaspelet som är ert minus?

– Ja, det kan man enkelt säga. Vi har inte riktigt kunnat prestera med lika god kvalitet som vi har gjort på hemmaplan där vi är otroligt starka. Kan vi bara komma upp några procent till där så finns alla möjligheter för en bra höst.

Örebro har under vårsäsongen gjort tolv mål och släppt in nio. Att kalla det för ett misslyckande är inte något Alvbåge skulle göra.

– Det är ju knappast ett misslyckande. Trots att motståndarna har gjort några onödiga mål så har vi ändå lyckats avvärja ganska många klara lägen. Så det är väl ett okej facit.

Vad är dina personliga mål?

– Det är väl att bidra med ett spel som gör att laget kan nå sin målsättning på en topp-5-placering.

Är en topp-5-placering realistisk?

– Absolut. Det är helt självklart.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!