Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Thunebro lämnar Djurgården

- 02/07/2009, 17:57 -

Landslagsspelaren Sara Thunebro till Frankfurt - för DIF:s skull.

Sara Thunebro, Sveriges främsta back, är nästa landslagspelare att testa proffslivet utomlands.

30-åringen lämnar Djurgården för tyska topplaget Frankfurt. Kontraktet sträcker sig över ett år, med option på ett till.

– Jag har fått erbjudanden från olika klubbar och jag känner att jag vill ta ett kliv efter många år i Djurgården, säger Thunebro till TT.

Sara Thunebro kommer att byta klubb redan om en månad. Detta beroende på Djurgårdens svåra ekonomiska situation. Sista månaden ska hon spela tre seriematcher och en cupdito. Efter det väntar EM i Finland innan hon kan ställa om till spel i Frankfurt.

– Jag tycker att de har en intressant liga som håller hög kvalitet. Tyskland ligger på ett bra avstånd hem till Sverige och ett bra avstånd till landslagssammanhang för att kombinera min satsning i landslaget, säger Thunebro.

Frankfurt har vunnit damernas Champions league tre gånger, varav två gånger efter finalseger mot damallsvenska Umeå (senast ifjol). 2007 och 2008 blev laget också tyska mästare, men slutade efter årets säsong på en fjärdeplats.

Skrivet av: