Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

KRÖNIKA: "Zlatan såg mig i ögonvrån"

Sport | 01/09/2009 12:15

Nyheter24:s Gustav Gelin var på plats när Zlatan gjorde mål i ligadebuten.

Vi hade väntat länge. Nästan för länge.

Men strax före midnatt i går kväll kom det så äntligen. Det så fruktansvärt viktiga målet.

Zlatan Ibrahimovics allra första mål i FC Barcelonas blåröda tröja.

Och jag satt exakt femton meter bakom målnätet bland 90 000 fans inne på Camp Nou.

Vi kunde haft ögonkontakt, jag och Zlatan. Han kunde ha sett mig i ögonvrån samtidigt som han dök fram och nickade in Barcas 3-0 bakom Sporting Gijons målvakt Juan Pablo.

Redan på flyget ner hit till Barcelona i går morse märkte man Zlatan-hysterin. Ett antal olika grabbgäng diskuterade Messi-samarbeten och det kommande mötet mot Inter i Champions League.

På Ramblan hängde Ibrahimovic-tröjorna i skyltfönstren bredvid Messis och Ronaldos, från Real.

Och i en trång kullerstensgränd fann vi framtidens stjärnor i två småkillar som dribblade av oss trettioåringar med bländande teknik skrikandes "Ibra, Ibra, IBRA!".

Zlatan är populär här nere. I den allra första bollkontakten i gårdagens ligapremiär gick ett stort sus genom den magiskt mäktiga arenan.

Men förvantningarna är ocksa skyhöga. Han ska göra 25 mål den här säsongen. Han ska inte bara ersätta utan också överglänsa Samuel Eto'o. Han ska vinna allt som går att vinna åt Barcelona, i år igen.

Och när han spelat match efter match nu under försäsongen utan att göra de där målen han är inköpt för att göra - då börjar besvikelsen krypa i bortskämda Barcabor.

Han kan nog tacka Gud för att Bojan blev skadad i går. Annars hade Zlatan fått byta i stället och då hade inte det där livsviktiga målet kommit och krampen hade blivit påtagligt jobbig for Ibra.

Men i stället kom det så till slut. Med blott tio minuter kvar att spela och ett Barca som trots en stabil 2-0-ledning naturligtvis inte hade någon som helst tanke på att sluta anfalla.

Målet. Zlatans allra första mål i Barcatröjan.

Han kommer göra många fler. Kanske hundratals om han stannar alla de år som han drömmer om.

Men inget kommer någonsin bli det första förlösande målet igen.

Det mål som jag såg på femton meters håll inne på Camp Nou strax före midnatt i går kväll.

Skrivet av: