Måndag 10 Maj
Stockholm

Zlatan: "Vi borde avgjort tidigare"

Ibrahimovic hyllar Elmander och de svenska fansen efter segern.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Med matchens allra sista bollträff avgjorde Zlatan Ibrahimovic VM-kvalrysaren mot Ungern genom att brösta in 2-1.

Och det var en nöjd matchhjälte som mötte Viasatankaret och Nyheter24:s bloggare Ola Wenström direkt efter matchen på Ferenc Puskas Stadion.

– Vi försöker trycka på, vi skulle bara vinna den här matchen, säger Zlatan.

Men Barcelonastjärnan menar att målet borde kommit långt tidigare.

– Vi skapar många bra chanser, men vi hade otur. Och vi borde gjort tvåan, och trean också. Tidigare alltså, skrattar Zlatan.

Förra gången Sverige mötte Ungern i Budapest avgjorde Zlatan med ett riktigt klassiskt drömmål med ett skott från en nästintill död vinkel rätt upp i nättaket. Detta var kanske inte lika vackert, men ack så betydelsefullt.

– Ja, första gången var det snyggare, men det blev mål den här gången också, säger Ibrahimovic och ler sitt obetalbara leende i teverutan.

Inför matchen diskuterades det mycket om vem som skulle ta anfallsplatsen bredvid Zlatan av Marcus Berg eller Johan Elmander. Det blev den sistnämde som fick förtroendet och Ibra är mycket nöjd med sin anfallskollega.

– Han springer sönder deras försvar och han gör det mycket bra, säger Zlatan.

Efter 90 minuter i ligadebuten för Barcelona i måndags blev detta Zlatans andra hela match under veckan, trots att han gått småskadad med känningar i knäet och den gamla skadan i handleden.

– Jag känner mig inte helt hundra procent. Inte lika kraftfull som jag ska vara, säger Zlatan som avslutar intervjun med att hylla de tillresta svenska fansen.

– Vi känner av stödet vid sidan om. Det ger en extra kraft, säger Zlatan Ibrahimovic till Viasat efter Sveriges 2-1-seger över Unger i VM-kvalet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela