Klas Ingesson bryter tystnaden

Talar ut om sjukdomen och stödet exklusivt för Nyheter24.


Klas Ingesson, en av Sveriges mest folkkära fotbollsspelare genom tiderna och bronshjälte under USA-VM 1994, fick i maj chockbeskedet att han drabbats av blodcancer. Nu bekräftar han att han är på bättringsvägen.

– Just nu mår jag bra, säger Ingesson till Nyheter24.

Han fick beskedet efter att ha känt sig svag och hängig under en längre tid. På Universitetssjukhuset i Linköping fick han diagnosen. Hans kropp har angripits av cancersjukdomen myelom – den näst vanligaste formen av blodcancer.

"Behandling har påbörjats och allt verkar gå i rätt riktning. Vad som sker framöver är något som jag tillsammans med min familj och mina läkare inte vill gå in på just nu. Nu väntar en tid av hårt arbete och mycket jäklar anamma, vilket också var mitt främsta kännetecken som fotbollsspelare. För att lyckas med uppgiften så behöver jag och min familj lugn och ro vilket jag hoppas alla respekterar, skrev Ingesson då i ett pressmeddelande.

Efter fyra månaders tystnad väljer han nu att uttala sig exklusivt för Nyheter24 om sin nuvarande livssituation samtidigt som han riktar ett stort tack till hela svenska folket som stöttar honom i kampen mot sin sjukdom.

Och VM-hjälten är på bättringsvägen.

Vilket han framför när vi når honom.

– Just nu mår jag bra och jag väntar på svaret efter stamcellsbytet som jag gjorde i juli, säger Klas Ingesson till Nyheter24 och fortsätter:

–Jag är mycket tacksam för allt stöd jag fått från alla, säger "Klabbe".

Och det råder inga som helst tvivel om att Klas Ingesson har stöd från svenska folket.

Gruppen "Alla vi som stödjer Klas Ingesson i hans kamp mot cancern" på nätcommunityn Facebook har växt så det knakar sedan sjukdomen blev offentlig i maj. Gruppen är kopplad till cancerfonden och insamlingen för Klas och har nu närmare 30 000 medlemmar.

Ingesson själv är uppenbart tagen över alla som engagerar sig i hans kamp för att bli frisk.

– Jag har svårt att riktigt sätta ord på vad det har betytt för mig men jag har tagit hjälp av lyckoönskningar för att hålla humöret och goet uppe. Tack alla som bryr sig om mig, avslutar Klas Ingesson för Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!