"Henke" avgjorde i "Alex" avsked

Förutsättningarna var givna före Helsingborgs möte mot Göteborg. Därför blev det också en öppen tillställning.


Niclas Alexandersson tackade för sig med att göra mål i karriärens sista match.

Men det var Henrik Larsson, som kanske spelade sin sista match för Helsingborg, som fixade 2-1-segern till HIF på Olympia.

– En dag får HIF klara sig utan mig. Jag kan tänka mig att fortsätta, men då ska vi ha ett lag för toppen. Jag vill vinna titlar, säger Larsson.

Matchen på Olympia hade bara akademisk betydelse. IFK Göteborg blev trea och Helsingborg fyra och det var klart före avspark.

Desto mer kittlande var att två av svensk fotbolls stora profiler kanske spelade sina sista matcher på Olympia i går. Klart är i alla fall att Blåvitts Niclas Alexandersson lägger av.

– Klart att jag ville vinna min sista match och jag hade ett bra skott på övertid som kunde ha gett oavgjort i alla fall, säger Alexandersson.

Extra energi

I 27:e minuten kvitterade han Helsingborgs 1-0-ledning, som gjordes av Rasmus Jönsson snyggt framspelad av Henrik Larsson, en knapp kvart tidigare.

– Det var mycket känslor i dag och det var kul att få göra mål. När jag tog beslutet att lägga av för sex matcher sedan så känner jag att jag fått lite extra energi. Annars har säsongen varit ojämn, säger Alexandersson.

Nu ska IFK Göteborgsprofilen ha ledigt ett halvår, sedan börjar han utbilda unga tjejer och killar i fotbollens ädla konst.– Fan att ha dig som lärare, skämtar planens artist Henrik Larsson när han går förbi sin gamla landslagskompis. Larsson var planens stora artist. Klackar, geniala framspelningar, tunnlar och så nickade han in det avgörande målet till 2-1 i den 54:e minuten. Det betyder att Larsson blev allsvenskans poängkung i år med 14 mål och tio assist.

– Att vi blir fyra är inget jag vill fira. Vi får vara nöjda med prestationen i år och vi har många unga spelare, men hade vi värvat under EM-uppehållet kunde vi varit närmare guldet, säger han.

Vassare trupp

Det är där skon klämmer för "Henke". Han vill att truppen ska bli vassare, det är en av förutsättningarna om han ska fortsätta spela.

–HIF får planera för en framtid utan mig i laget. Vi behöver ju ändå extra anfallare i truppen. Samtidigt utesluter jag inte en fortsättning. Jag har en pågående konversation med sportchefen. Jag vet ju också att det är dåliga ekonomiska tider för värvningar, säger Larsson, som själv har många ögon på sig.

– Jag vet att det finns intresse från andra klubbar, men det är inte det optimala för mig just nu.

Tills vidare tänker Larsson hålla i gång med innebandy en gång i veckan med Helsingborgs elitlag.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

3 timmar sedan

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.

Nadal lämnade Barcelona till stående ovationer

igår 18:34
Comebacken på arenan som bär hans namn tog slut efter två matcher. Tennisstjärnan Rafael Nadal förlorade i raka set mot Alex de Minaur i den andra omgången av Barcelonas ATP-turnering. Det var en fantastisk upplevelse att få möta "Rafa" här på hans egen bana, säger de Minaur.

Kittel GP-tvåa – "Tarzan sviker mig aldrig"

igår 15:56
Med i den absoluta toppen efter den inledande GP-ritten i världscupfinalen. Patrik Kittel och hans Touchdown gjorde avtryck direkt i Riyad. Fullträffen gav en överraskande andraplats. "Tarzan" sviker mig aldrig. Jag skulle vilja rida küren redan nu, säger Kittel.