Djurgården sparkar Siggi Jónsson

Beslutet meddelades på klubbens hemsida.


Djurgården sparkar Siggi Jónsson och Paul Lindholm efter den usla säsongen.

– Styrelsen tog beslutet på min rekommendation, säger klubbens VD Alf Johansson.

– Det finns många exempel på att det inte hjälper att byta tränarna mitt under säsongen. Tvärtom har vi hela tiden gjort klart att vi stått bakom våra tränare medan allsvenskan pågick.

–Men vi har haft en ambition att spela en positiv anfallsinriktad fotboll. I stället är vi ett av lagen som gjort minst antal mål.

Så här fortsätter Johansson på klubbens hemsida:

– Styrelsen har beslutat att avsluta kontrakten med nuvarande tränarna Siggi Jónsson och Paul Lindholm i förtid. Rekryteringen av ny coach och ny individuell utvecklingstränare för A-laget har påbörjats

– Man har gjort en grundlig analys av säsongen som har varit och skälen till att man terminerar kontrakten i förtid, som jag har framfört till Siggi och Paul i dag, det är att vi inte har nått de sportsliga mål som vi satte upp för säsongen. Det är inte bara att vi inte lyckats nå dem, vi har varit väldigt långt i från att nå de mål som sattes upp innan säsongen började.

Ny coach och utvecklingstränare på gång

– Rekryteringsarbetet har precis inletts. Lika noggrant som bakgrunden till dagens beslut utvärderades, lika noggranna ska vi vara när vi tillsätter nytt tränarteam, säger Alf Johansson som menar att en lösning ligger ett par veckor bort i tiden.

Siggi Jónsson och Paul Lindholm hade båda ett år kvar på kontraktet.

Nu ryktas det om att Djurgården ska locka över Magnus Pehrsson från Gais, något Nyheter24 avslöjade för ett tag sedan.

Ytterligare frågor hänvisas till klubbens VD Alf Johansson på Dif TV.

Till slut blev tolfteplatsen i allsvenskan droppen.

– Jätteledsamt. Vi spelare känner oss naturligtvis enormt delaktiga i det här, säger lagkaptenen Markus Johannesson.

Såväl Jonsson som Lindholm befann sig under onsdagen på semester utomlands, men fick beskedet per telefon under dagen.

"Ingen blixt från klar himmel"

–Och det här känns naturligtvis jätteledsamt. Det känns som det alltid är tränarna som får ta värsta smällen. Men samtidigt kom det inte som en blixt från klar himmel. Jag menar, en tolfteplats i allsvenskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

2 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

2 timmar sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

2 timmar sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

3 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.