Mattias Jonson är självkritisk

- 19/11/2008, 19:50 -

"Framför allt är det spelartruppen som inte kommit upp till en acceptabel nivå".

I eftermiddags blev de tre spelarna i Djurgårdens kaptensgrupp informerade om att klubben sparkat tränarna Siggi Jonsson och Paul Lindholm. Mattias Jonson blev inte särskilt förvånad.

– Nej, det har ju pågått diskussioner och rykten sedan den sista matchen, så det låg lite i luften.

Var det rätt beslut?

– Självklart har Siggi och Paul del i att det gick dåligt, men de är inte ensamt ansvariga. Framför allt är det spelartruppen – med mig inräknad – som inte har kommit upp till en acceptabel nivå. I sådana lägen är det ofta tränarna som får gå, men jag vill poängtera att vi spelare inte har varit med och påverkat beslutet.

Vilken typ av tränare vill du se i Djurgården nästa säsong?

– Jag vill inte uttala mig om det, men det viktiga tycker ja är att ta det lugnt och se till att det ges tid till att hitta rätt tränare för klubben.

Det har pratats om Magnus Pehrson. Skulle det vara ett bra val som ny tränare?

– Jag har aldrig haft Magnus som tränare så jag vet egentligen inte så mycket om hur han är. Men han har fått väldigt goda recensioner i de klubbar han har varit i. Nu har han kontrakt med Gais. Det är upp till Djurgården att sköta det där.

I somras kom det in en handfull nya spelare i er trupp, med Oremo och Ekong i spetsen. Hur påverkade det er?

– Det var svårt för dem, efersom de kom till en trupp som inte var i särskilt bra form. När jag kom till Djurgården 2005 hade jag det lite tungt de första matcherna, men eftersom jag var omgiven av 20 spelare som var i sitt livs form var det ändå lätt att komma in i det efter ett tag. Den hjälpen kunde vi inte ge de nya spelarna – men med de i truppen tror jag vi kan göra en riktigt bra säsong nästa år.

Har du pratat med Siggi och Paul sedan du fick beskedet?

– Nej, och jag tror jag vill ge det några dagar, sedan vill jag gärna prata med dem. De är två tränare som jag har lärt mig mycket av sm jag kommer att ta med mig.

Vad då till exempel?

– Siggi har en otrolig energi, han ger mycket av sig själv, och det gjorde paul också.

Kommer du att sakna dem?

– Jag brukar alltid sakna tränare som slutar, så det kommer jag absolut att göra.

Skrivet av: