Zidane: "Dör hellre än ber Materazzi om ursäkt"

Han ber om ursäkt till fotbollen, laget och världen. Men Zinedine Zidane vägrar att be om ursäkt till Marco Materazzi för sin skallning i VM-finalen 2006.


Flera miljoner TV-tittare såg på när Zinedine Zidane fick hjärnsläpp och skallade den italienske backen Marco Materazzi i VM-finalen för snart fyra år sedan.

Vid flera tillfällen har han bett om ursäkt för överfallet – men inte till Materazzi. Och det kommer han aldrig att han göra heller.

– Om det varit en normal kille, en bra kille, som Kaka, då är det klart att jag hade kunnat be om ursäkt. Men till honom! Det går emot allting som jag står för. Jag kan be om ursäkt till fotbollen, till laget, till världen. Men aldrig till honom. Aldrig. Jag skulle hellre dö, säger Zinedine Zidane till den spanska dagstidningen El País.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

igår 20:44
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.