Onsdag 10 Aug
Stockholm

Ribéry misstänkt för sexköp av minderårig

Frankrikes storstjärna, Franck Ribéry, uppges vara misstänkt för sexköp av minderårig.
1 av 3
Frankrikes storstjärna, Franck Ribéry, uppges vara misstänkt för sexköp av minderårig. Foto: Scanpix
Bayern München-stjärnan är förhörd av polisen.
2 av 3
Bayern München-stjärnan är förhörd av polisen. Foto: Scanpix
Lyons Sidney Govou är också misstänkt och förhörd.
3 av 3
Lyons Sidney Govou är också misstänkt och förhörd. Foto: Scanpix

Det franska fotbollslandslaget blev i går skakat av en prostitutionsskandal. Franck Ribéry och Sidney Govou uppges vara misstänkta för sexköp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

PARIS. Inför VM i Sydafrika om mindre än två månader så har det franska fotbollslandslaget skakats av en skandal. Flera av lagets stjärnor uppges vara inblandade i en prostitutionshärva.

Stjärnorna Franck Ribéry och Sidney Govou har enligt den franska tidningen Le Point blivit förhörd av polis som vittnen.

– Han är förhörd som vittne. För oss, stannar affären där, säger Ribérys advokat, Sophie Bottai, till radiostationen RMC.

Men enligt Le Points källor är Ribéry inte bara ett vittne utan han är misstänkt för sexköp av minderårig - och det var därför han blev förhörd.

Riskerar tre års fängelse

Ytterligare två spelare, förutom Ribéry och Govou, ska enligt Le Point bli förhörda och även de ska ha köpt sex av flickan. Dock bara en av dem medan hon var minderårig.

Enligt den franska nyhetsbyrån AFP ska en av spelarna ha erkänt att han har haft ett förhållande med flickan - ovetandes om hennes ringa ålder.

Om spelarna skulle bli dömda ligger straffet på upp till tre års fängelse och 450 000 kronor i böter.

Den franska truppen tas ut av förbundskaptenen Raymond Domenech den 11 maj. Det skulle te sig högst oturligt för Frankrike om Ribéry - som har en tongivande roll - skulle bli indisponibel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.