Stockholm

Mobaeck växte efter rattfyllan

Läs mer

I mitten på augusti blev Elfsborgs Daniel Mobaeck gripen för rattfylla, med 1,62 promille alkohol i blodet. Sedan dess har han haft den väntande rättegången hängandes över sig.

Under tiden har han spelat bättre än någonsin – på Elfsborgs innermittfält. Allroundspelaren Mobaeck har täckt upp för de skadade Anders Svensson och Stefan Ishizaki på ett sätt som gjort att stjärnornas frånvaro knappt har märkts.

– Det är väl för att man känner sig trygg här, säger Daniel Mobaeck till Borås Tidning.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund är också nöjd med Mobaecks insatser på planen.

– Daniel Mobaeck är en av få spelare som håller hög allsvensk klass oavsett position. En viktig spelare sedan tidigare, men som i det här läget varit näst intill oersättlig för oss, säger Haglund till tidningen.

I dag möter Elfsborg IFK Göteborg på Ullevi. Vid seger för Boråslaget är de kvar på samma poäng som Kalmar allsvenskans topp. Daniel Mobaeck hoppas fortsätta briljera centralt på mittfältet.

– Kanske att vi kan bli lite mer oförutsägbara utan Anders och Stefan. Det låter konstigt, men jag vet inte. De drog i alla fall på sig all uppmärksamhet och nu är vi fler som får axla ansvaret, säger Daniel Mobaeck till Borås Tidning.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.