Lördag 12 Jun
Stockholm

Lagrell har lösningen som ska förändra fotbollvärlden

Lars-Åke Lagrell har lösningen.
1 av 2
Lars-Åke Lagrell har lösningen. Foto: Tomas Oneborg/SvD/SCANPIX
Den nya lösningen ska stoppa fler domarskandaler. Här ser man att Frank Lampards lobbskott klart och tydligt var inne när England föll mot Tyskland. Målet hade inneburit 2-2. I stället slutade matchen 4-1 till tyskarna.
2 av 2
Den nya lösningen ska stoppa fler domarskandaler. Här ser man att Frank Lampards lobbskott klart och tydligt var inne när England föll mot Tyskland. Målet hade inneburit 2-2. I stället slutade matchen 4-1 till tyskarna. Foto: Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX

England hade en boll i mål som dömdes bort. Skandalen var ett faktum. Nu har Lars-Åke Lagrell lösningen som ska stoppa fler stora domartabbar.– Fjärdedomaren kan ha en tevemonitor framför sig. Då skulle domarteamet ges samma möjlighet som du och jag har framför teven, säger det svenska fotbollsförbundets ordförande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Det svenska fotbollsförbundets ordförande, Lars-Åke Lagrell, tror sig ha svaret till målkameraproblemet. Han vill att fjärdedomaren ska få tillgång till tevebilderna och på så vis bestämma ifall bollen verkligen är inne eller ej när en tveksam situation dyker upp.

– Fjärdedomaren kan ha en tevemonitor framför sig. Då skulle domarteamet ges samma möjlighet som du och jag har framför teven, säger Lagrell till Tv4, som menar att det här en gång för alla skulle radera de stora domartabbarna.

Fjärdedomaren skulle i sin tur meddela huvuddomaren om bollen var inne, menar Lagrell, som även vill se hans lösning testas i Allsvenskan.

– Vi få ju se om min inställning delas av Fotbollssverige. Det är ju nästa steg, att om det är så att de säger ”för fan Lars-Åke – det här är inte vår linje”, då får jag ju ge mig. Men jag hoppas ju att det ska vara fotbollens linje i Sverige. Jag hoppas att vi ska kunna säga att vi vill vara ett försöksland, säger han.

"Skippar det om det inte blir bra"

Om det nya systemet skulle testas i Sverige och dessutom ge bra resultat tror Lagrell att det kan komma att påverka hela fotbollsvärlden.

– Det är så här att allt sådant sker ju vid varje nytt år och om jag får stöd för det jag säger till dig, från Svensk Elitfotboll och Svensk Damförening. Då tycker jag att vi kan ge en framställan om att vi vill vara försöksland på ett eller två år. Blir det inte bra, då skippar vi det. Om det blir bra – då kan det vara något för fotbollen i hela världen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela