Onsdag 28 Sep
Stockholm

Djurgården krisvärvar

Den moldaviska klubben som DIF värvar från.
1 av 2
Den moldaviska klubben som DIF värvar från. Foto: DAN MORAR/AP/SCANPIX
Carlos Banda: Vi vill ha mer konkurrens i truppen.
2 av 2
Carlos Banda: Vi vill ha mer konkurrens i truppen. Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Djurgården gör vad de kan för att täppa igen luckorna i sitt försvarsspel. Nu har klubben värvat två försvarare, dels en vänsterback från Argentina men också en svensk mittbackstalang.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Djurgårdens tränare Carlos Banda bekräftar nu att klubben förstärker sitt försvar inför höstsäsongen med två spelare. Dels är det vänsterbacken Luis Antiono Rodrigez, närmast från moldaviska klubben Sheriff och spelade Europa League i fjol. Backen har ett kontrakt som sträcker sig ett halvår, och saknar optioner om förlängning.

– Lucho som han kallas är en bolltrygg vänsterback som har varit proffs sen han var 14 år, säger Carlos Banda under en presskonferens. Han medger även att han inte riktigt vet när Rodrigez kan komma att bli spelklar på grund av att spelaren behöver få arbetstillstånd.

– Jag känner ingen panik just nu, truppen vi har kommer att klara målet, vi känner ändå att den här resan ska bli så behaglig som möjlig. Det är därför vi vill öka konkurrensen om vänsterbacksplatsen.

Dessutom värvar DIF för framtiden. Det är mittbacken David Jarl, som ansluter till stockholmsklubben från Enköping. David är arton år och ses som en mittbackstalang för framtiden.

– Det är ju mer fokus på långsiktiga satsningar, vi en inventering av mittbackarna i ungdomslaget såg vi att vi saknade en vänsterfot. Han är både lång och snabb, en kombination som är väldigt ovanlig, säger Banda.

En vänsterback, argentinarn Lucho och artonårige David Jarl, från Enköping. Mittback, 196 lång vänsterfotad, en spelare för framtiden. Lucho är bara värvad för den här säsongen.

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Andersson: "Nog den som är mest besviken"

Publicerades: 1 timme sedan

Spelarnas stöd: "Inget snack om saken"

Publicerades: 1 timme sedan

Spelarna medger: "Skäms över att ha åkt ner"

Publicerades: 2 timmar sedan

Sverige degraderat – det här väntar nu

Publicerades: 2 timmar sedan

Mitrovic säkrade serbisk gruppseger

Publicerades: 3 timmar sedan

Jönsson: "För lite elaka"

Publicerades: 3 timmar sedan

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.