Djurgården krisvärvar

- 31/07/2010, 19:02 -
Den moldaviska klubben som DIF värvar från.
1 av 2

Den moldaviska klubben som DIF värvar från.

DAN MORAR/AP/SCANPIX

Carlos Banda: Vi vill ha mer konkurrens i truppen.
2 av 2

Carlos Banda: Vi vill ha mer konkurrens i truppen.

HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Djurgården gör vad de kan för att täppa igen luckorna i sitt försvarsspel. Nu har klubben värvat två försvarare, dels en vänsterback från Argentina men också en svensk mittbackstalang.

STOCKHOLM. Djurgårdens tränare Carlos Banda bekräftar nu att klubben förstärker sitt försvar inför höstsäsongen med två spelare. Dels är det vänsterbacken Luis Antiono Rodrigez, närmast från moldaviska klubben Sheriff och spelade Europa League i fjol. Backen har ett kontrakt som sträcker sig ett halvår, och saknar optioner om förlängning.

– Lucho som han kallas är en bolltrygg vänsterback som har varit proffs sen han var 14 år, säger Carlos Banda under en presskonferens. Han medger även att han inte riktigt vet när Rodrigez kan komma att bli spelklar på grund av att spelaren behöver få arbetstillstånd.

– Jag känner ingen panik just nu, truppen vi har kommer att klara målet, vi känner ändå att den här resan ska bli så behaglig som möjlig. Det är därför vi vill öka konkurrensen om vänsterbacksplatsen.

Dessutom värvar DIF för framtiden. Det är mittbacken David Jarl, som ansluter till stockholmsklubben från Enköping. David är arton år och ses som en mittbackstalang för framtiden.

– Det är ju mer fokus på långsiktiga satsningar, vi en inventering av mittbackarna i ungdomslaget såg vi att vi saknade en vänsterfot. Han är både lång och snabb, en kombination som är väldigt ovanlig, säger Banda.

En vänsterback, argentinarn Lucho och artonårige David Jarl, från Enköping. Mittback, 196 lång vänsterfotad, en spelare för framtiden. Lucho är bara värvad för den här säsongen.