Polisen: Han var "the mastermind" bakom mordet.
1 av 2
Polisen: Han var "the mastermind" bakom mordet. - Foto: Felipe Dana/AP/SCANPIX
Bruno Fernandes står nu åtalad för mordet på flickvännen.
2 av 2
Bruno Fernandes står nu åtalad för mordet på flickvännen. - Foto: Alexandre Brum/AP/SCANPIX

Målvakten nu åtalad för mord

Flamengos målvakt står nu åtalad för mord på sin tidigare flickvän och älskarinna. Paret ska ha ett barn ihop och nu åtalas sex personer för strypningen på Eliza Samudio.


SÃO PAULO. Den brasilianska polisen avslutade sin utredning i dag och nu blir Bruno Fernandes das Dores de Souza åtalad för mordet på sitt ex-flickvän Eliza Samudio. Flamengos målvakt startade en relation med flickvännen förra året och efter en kort stund berättade Eliza att hon var gravid. Något som Bruno inte tog särskilt bra.

Såpan har pågått länge i brasilianska medier och enligt uppgifter flyttade flickvännen till Sao Paulo under februari i år, där hon födde en pojke. Bruno som sedan tidigare hade en fru tog Eliza som gisslan när hon sökte upp honom i maj.

– Bruno är den intellektuella utövaren av detta brott, han var aktivt delaktig i mordet på Eliza Samudio, säger Edson Moreira som är chef för utredningen.

Polisen berättade under fredagen för New York Times att de Souza organiserade några av sina vänner för att föra bort Eliza till delstaten Minas Gerais där hon enligt polisen blev till slut strupen. Sonen hittades levande i ett närliggande hus.

Enligt de Souzas kusin ska kroppen ha styckats upp och rottweilers ska ha ätit upp bitar av henne och andra kroppsdelar ska ha blivit begravda under cement.

Flamengo har nu brytit kontraktet med 33-årige målvakten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!