Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kalmars guldjakt fortsätter ikväll

- 24/09/2008, 15:56 -

Ett guldjagande Kalmar FF gästar ikväll Henrik Larssons Helsingborg.

Kalmar FF har imponerat hela säsongen. Men en cupförlust mot IFK Göteborg kan ha rubbat självförtroendet inför den allsvenska spurten.

I och med Elfsborgs 1-0 seger mot Hammarby igår har nu smålänningarna endast en poäng ner till Elfsborg men med en match mindre att spela.

– Nu är det dags för allsvenskan igen och det innebär nya intressanta utmaningar, säger Kalmars tränare, Nanne Bergstrand, till klubbens hemsida .

Laget valde att åka till Helsingborg på matchdagen och ge spelarna chansen att vara med sina familjer, ett koncept som har använts hela säsongen.

Helsingborg som låtit guldet glida ur händerna kämpar för att behålla sin tredjeplats. De är efter Kalmar allsvenskans målfarligaste lag men tränaren Bosse Nilsson lägger gärna över favoritskapet på Kalmar.

– Det som imponerar mest med Kalmar är att laget gjort hela 55 mål på 22 matcher. Det blir farligt varje gång Kalmar får ett inkast, en hörna eller en frispark, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Nanne Bergstrand tränade Helsinborg då klubben kvalificierade sig till Champions League 2000. Lagens förra match slutade med Kalmarvinst med 4-2. Bergstrand tror på en lika målglad och underhållande match.

– Det är allsvenskans två målfarligaste lag, varför det bör skapas en hel del chanser och även göras en del mål. Det kan med andra ord bli en match som uppskattas av publiken, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Skrivet av: