Kalmars guldjakt fortsätter ikväll

Ett guldjagande Kalmar FF gästar ikväll Henrik Larssons Helsingborg.


Kalmar FF har imponerat hela säsongen. Men en cupförlust mot IFK Göteborg kan ha rubbat självförtroendet inför den allsvenska spurten.

I och med Elfsborgs 1-0 seger mot Hammarby igår har nu smålänningarna endast en poäng ner till Elfsborg men med en match mindre att spela.

– Nu är det dags för allsvenskan igen och det innebär nya intressanta utmaningar, säger Kalmars tränare, Nanne Bergstrand, till klubbens hemsida .

Laget valde att åka till Helsingborg på matchdagen och ge spelarna chansen att vara med sina familjer, ett koncept som har använts hela säsongen.

Helsingborg som låtit guldet glida ur händerna kämpar för att behålla sin tredjeplats. De är efter Kalmar allsvenskans målfarligaste lag men tränaren Bosse Nilsson lägger gärna över favoritskapet på Kalmar.

– Det som imponerar mest med Kalmar är att laget gjort hela 55 mål på 22 matcher. Det blir farligt varje gång Kalmar får ett inkast, en hörna eller en frispark, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Nanne Bergstrand tränade Helsinborg då klubben kvalificierade sig till Champions League 2000. Lagens förra match slutade med Kalmarvinst med 4-2. Bergstrand tror på en lika målglad och underhållande match.

– Det är allsvenskans två målfarligaste lag, varför det bör skapas en hel del chanser och även göras en del mål. Det kan med andra ord bli en match som uppskattas av publiken, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.