HIF: Henrik Larsson stannar i klubben

HIF skriver i ett pressmeddelande att det återstår några små detaljer men att det ska vara klart inom några veckor.


Helsingborgarna kan andas ut. Henrik Larsson, 37, har bestämt sig. Han fortsätter spela allsvensk fotboll med HIF även 2009.

– Vi har haft lugna och förnuftiga förhandlingar där vi haft en förhoppning om att komma fram dit där vi står i dag. Även om inte allting är klart så ser det väldigt positivt ut och det är väldigt glädjande, säger ordföranden Sten-Inge Fredin till TT.

– Det är klart att vi är väldigt glada över att han har tagit sitt förnuft till fånga, säger tränaren Bosse Nilsson till Fotbollskanalen.

"Inga större saker kvar att förhandla om"

HIF skriver i ett pressmeddelande att det återstår några små detaljer men att det ska vara klart inom några veckor.

"Det är med glädje vi kan meddela att Henrik Larsson fortsätter med fotboll och HIF under 2009. Turerna i media har varit många under vintern, men att Henrik fortsätter där det slutade i höstas gläds Sten-Inge över", står det på HIF:s hemsida.

– Det är inga större saker kvar att förhandla om, förhoppningen är att vi ska kunna komma fram till något förnuftigt. Vi har sagt hela tiden att så länge vi inte får något nej, så jobbar vi på att han ska fortsätta spela.

Spelar redan på lördag?

Henrik Larsson började träna fotboll med Helsingborg för en vecka sedan. I söndags spelade han också sin sista innebandymatch med Helsingborg för att koncentrera sig helt på fotbollen.

Han blev inte uttagen till landskampen mot Österrike den 12 februari, men frågan är om han kan komma att spela sin första fotbollsmatch för säsongen i lördagens träningsmatch mot Elfsborg?

– Det beror på om kontraktet är färdigt och om tränaren vill ha honom med. Förhoppningsvis kan han vara med, säger Fredin till TT.

Alvaro Santos ute ur bilden?

"Henkes" ja kan betyda ett nej till Alvaro Santos som sägs vara på väg tillbaka till klubben.

– Det är mer en ekonomisk fråga. Vi har haft ett intresse och tänkt att lösa det med externa finansiärer. Hur det går med det kan inte jag svara på, säger Bosse Nilsson till Fotbollskanalen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan
Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?