Tisdag 17 Maj
Stockholm

Nu ser Lagrell slutet

Har den 69-årige ordföranden tröttnat på all kritik?
1 av 2
Har den 69-årige ordföranden tröttnat på all kritik?. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX
Lars-Åke Lagrell lämnar sin post.
2 av 2
Lars-Åke Lagrell lämnar sin post. Foto: Johan Engman/SCANPIX

Det har stormat vilt kring Lars-Åke Lagrell det senaste året. Kanske är det därför han nu har bestämt sig för att lämna sin post som Svenska Fotbollsförbundets ordförande?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Härvorna som skakat svensk fotboll 2010

25:e april. Det så kallade slavkontraktet till Wanderson uppdagas. Dagen efter valde Svenska Fotbollförbundet att tillsätta en utredning för att granska de uppgifter som uppkommit i TV4:s granskning.

Samtidigt: Uppgifter som gjorde gällande att agenten Oliver Cabrera sitter på två stolar under en och samma förhandling med spelaren Roni Porokara dyker upp. Affären kraschar. Enligt SvFF är detta ett missförhållande Cabrera ska ha medgett och själv kallat "ett misstag."

Sommaren: Nyheter24 gräver fram att SvFF inte har någon insyn i vad som står i de dokument som förbundet tillhandahåller och samtidigt sekrettessbelägger. Något som försvårar journalisternas granskande roll.

Lars-Åke Largell medger att förbundet i till stor del inte kan granska allt som sker.

Augusti: Kaos kring Hammarbys anfallsstjärna Linus Hallenius, som skulle säljas till italienska Genoa. Härvan fick enorma konsekvenser för klubben och fick flera högt uppsatta personer att avgå. Affären gick igenom.

STOCKHOLM. Lars-Åke Lagrell, Svenska Fotbollsförbundets ordförande de senaste 20 åren, har nu deklarerat att han kommer avgå.

– Min ambition är att jag slutar vid årsmötet 2012, säger Lagrell till Aftonbladet.

Lagrell har gått igenom ett turbulent år med mängder av agenthärvor, stått under medias strålkastarljus i och med bytet av förbundskapten och den nya nationalarenan.

Och kanske är det därför den numera 69-årige ordföranden lämnar? Den senaste tiden har han fått motta hård kritik från både fans och Svensk Elitfotboll, som menat att SvFF har haft för stort inflytande inom den svenska toppfotbollen.

Men vilka anledningar Lagrell än har för att lämna sin post, så har han ändå höga krav på sin blivande efterträdare.

– Min efterträdare måste sikta högre än att ”bara” efterträda mig. Han eller hon måste också fylla luckan efter Lennart Johansson. Kanske inte genom att bli Uefa-ordförande (Europeiska fotbollsförbundet) men i alla fall en plats i exekutivstyrelsen. Dit når man genom att vara duktig i Uefas olika kommittéer och skaffa sig inflytande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela