Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu ser Lagrell slutet

- 16/12/2010, 15:17 -
Har den 69-årige ordföranden tröttnat på all kritik?
1 av 2

Har den 69-årige ordföranden tröttnat på all kritik?

FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Lars-Åke Lagrell lämnar sin post.
2 av 2

Lars-Åke Lagrell lämnar sin post.

Johan Engman/SCANPIX

Det har stormat vilt kring Lars-Åke Lagrell det senaste året. Kanske är det därför han nu har bestämt sig för att lämna sin post som Svenska Fotbollsförbundets ordförande?

STOCKHOLM. Lars-Åke Lagrell, Svenska Fotbollsförbundets ordförande de senaste 20 åren, har nu deklarerat att han kommer avgå.

– Min ambition är att jag slutar vid årsmötet 2012, säger Lagrell till Aftonbladet.

Lagrell har gått igenom ett turbulent år med mängder av agenthärvor, stått under medias strålkastarljus i och med bytet av förbundskapten och den nya nationalarenan.

Och kanske är det därför den numera 69-årige ordföranden lämnar? Den senaste tiden har han fått motta hård kritik från både fans och Svensk Elitfotboll, som menat att SvFF har haft för stort inflytande inom den svenska toppfotbollen.

Men vilka anledningar Lagrell än har för att lämna sin post, så har han ändå höga krav på sin blivande efterträdare.

– Min efterträdare måste sikta högre än att ”bara” efterträda mig. Han eller hon måste också fylla luckan efter Lennart Johansson. Kanske inte genom att bli Uefa-ordförande (Europeiska fotbollsförbundet) men i alla fall en plats i exekutivstyrelsen. Dit når man genom att vara duktig i Uefas olika kommittéer och skaffa sig inflytande.