Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Henrik Larsson hyllar Old Firm

Sport | 13/02/2009 15:42

"Inget går upp mot Celtic mot Rangers – absolut ingenting."

På söndag möts Celtic och Glasgow Rangers i det klassiska Old Firm-mötet. Ett derby som enligt Henrik Larsson är det hetaste i Europa. Då har han ändå spelat för Barcelona mot Real Madrid.

– Inget går upp mot Celtic mot Rangers – absolut ingenting. Du kan prata om Bara mot deras gamla rivaler från Madrid, men tro mig, det är inte ens nära. Jag har i två av de matcherna, så jag vet vad jag pratar om. Det finns inget större än Glasgowderbyt, säger Henrik Larsson till Daily Mail.

Sju säsonger i Celtic gör att Larsson vet vad han snackar om när han uttalar sig om Old Firm.

– Atmosfären är fantastisk, särskilt när det är packat på läktarna och supportarna sjunger för full hals.

– Jag har underbara minnen. När jag kom till Barcelona till exempel så pratade deras spelare fortfarande om deras match på Parkhead 2004. De mindes den fantastiska atmosfären. De sa att det var galet och att de inte kunde höra varandra när de pratade. Till och med motståndarna gillade att spela i Glasgow framför de fansen, så du kan föreställa dig hur mycket Celticspelarna gillade det, säger Henrik Larsson till Daily Mail.

Skrivet av: