Stockholm

"Henkes" comeback-sms till Lagerbäck

Henrik Larsson skickade sms till Sveriges förbundskapten för att meddela sin comeback.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Henrik Larsson gjorde i dag comeback på fotbollsplanen efter två månaders frånvaro. Med ett sms meddelade 37-åringen den svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck om sina framtidsplaner. Nu finns chansen att vi får se "Henke" leda Sverige redan mot Österrike den 11 februari. Den truppen tas ut redan den 2 februari.

– Det är positivt för allsvenskan och för svensk fotboll att han fortsätter, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck under pressk.

–I den form som han var i fjol så är han självklart en tillgång, Henrik höll god internationell klass och gjorde några väldigt bra insatser. Mot Ungern var han delaktig i båda målen, en direkt avgörande insats som gjorde att vi vann matchen.

– Håller han samma form som ifjol så är han högaktuell, säger Lars Lagerbäck.

Beslutet att börja träna igen kan ha tagit efter Lagerbäcks uttalande om "Henke" i går kväll. Knappt en dag senare var "Henke" på fotbollsplanen igen.

– Bestämmer han sig nu och börjar träna så kan han vara aktuell för Österrike. Då är han sannolikt aktuell för Portugal också. Även om han har tränat lite kan jag tänka mig att ta med honom i truppen. Skulle han gå i träning i mitten av mars är det ju tveksamt. Då ska det vara en väldig kris på forwardssidan om han ska vara med, men jag låser mig inte vid något datum, sa Lagerbäck i går.

Nu återstår det att se om han hinner komma tillbaka till storformen lagom till VM-kvalmatchen mot Portugal.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.