Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Öis-fans satte läktare i brand

- 26/04/2011, 12:07 -
Oroligt i Öisklacken under en match i superettan 2008. Då på grund av en rasad läktare.
1 av 2

Oroligt i Öisklacken under en match i superettan 2008. Då på grund av en rasad läktare.

PETER WIDING / SCANPIX

Bengalerna på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 2

Bengalerna på bilden har inget med artikeln att göra.

Janerik Henriksson / SCANPIX

Det är inte bara i allsvenskan som pyrotekniken skapar oroligheter. Innan matchen mellan Örgryte och Motala AIF i division 1 tändes bengaler på bortaläktaren och en bollkalle var nära att träffas av en smällare.

MOTALA. På måndagen avbröts matchen mellan Syrianska och AIK efter att en av de assisterande domarna uppges blivit träffad av en smällare.

Men det var inte de enda pyrotekniska vidundrena som brann av under annandag påsk.

Samtidigt som skandalerna i Södertälje ägde rum försattes en läktare i brand på Motala Idrottspark. Detta efter att de tillresta Örgrytesupportrarna tänt bengaler och smällare inför matchen mellan Öis och Motala AIF i division 1 södra.

– Det här var ingen högriskmatch, kanske en anledning till att det inte upptäcktes, men det får naturligtvis inte förekomma, säger vakthavande polisbefälet Roland Carlson till Corren angående pyrotekniken.

Efter att flera bengaler tänts före avspark fattade en del av bortaläktaren eld.

– De fick lite panik då, Öisarna, men polisen fick kontroll på det, säger Motala AIF:s sportchef Göran Ekh.

Förutom bengalerna kastades också smällare in mot planen varav en var nära att träffa en bollkalle. Han uppges ha blivit rädd och ledsen men klarade sig undan helt oskadd.

Varken klubbledningen i Maif eller polisen är vana vid sådana här saker i Motala. Enligt sportchefen Ekh "florerade rykten inför matchen att en så kallad ultrasfalang fanns på plats, vilket kan vara en förklaring till all pyroteknik."