Söndag 18 Apr
Stockholm

Öis-fans satte läktare i brand

Oroligt i Öisklacken under en match i superettan 2008. Då på grund av en rasad läktare.
1 av 2
Oroligt i Öisklacken under en match i superettan 2008. Då på grund av en rasad läktare. Foto: PETER WIDING / SCANPIX
Bengalerna på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 2
Bengalerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Det är inte bara i allsvenskan som pyrotekniken skapar oroligheter. Innan matchen mellan Örgryte och Motala AIF i division 1 tändes bengaler på bortaläktaren och en bollkalle var nära att träffas av en smällare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Örgrytes svåra år

Örgryte IS har tolv SM-guld i fotboll. Problemen för klubben började när man åkte ur allsvenskan 2006 med följden att ekonomin blev minst sagt ansträngd.

Öis återvände till den högsta serien 2008 men slutade näst sist och åkte ner i superettan igen. År 2010 satsade man rejält för att ta klivet upp igen men det slutade med en tiondeplats.

Återigen var ekonomin i total kris och 2011 sattes Örgryte Fotboll AB i konkurs. Föreningen tvångsdegraderades därmed till division 1 södra.

MOTALA. På måndagen avbröts matchen mellan Syrianska och AIK efter att en av de assisterande domarna uppges blivit träffad av en smällare.

Men det var inte de enda pyrotekniska vidundrena som brann av under annandag påsk.

Samtidigt som skandalerna i Södertälje ägde rum försattes en läktare i brand på Motala Idrottspark. Detta efter att de tillresta Örgrytesupportrarna tänt bengaler och smällare inför matchen mellan Öis och Motala AIF i division 1 södra.

– Det här var ingen högriskmatch, kanske en anledning till att det inte upptäcktes, men det får naturligtvis inte förekomma, säger vakthavande polisbefälet Roland Carlson till Corren angående pyrotekniken.

Efter att flera bengaler tänts före avspark fattade en del av bortaläktaren eld.

– De fick lite panik då, Öisarna, men polisen fick kontroll på det, säger Motala AIF:s sportchef Göran Ekh.

Förutom bengalerna kastades också smällare in mot planen varav en var nära att träffa en bollkalle. Han uppges ha blivit rädd och ledsen men klarade sig undan helt oskadd.

Varken klubbledningen i Maif eller polisen är vana vid sådana här saker i Motala. Enligt sportchefen Ekh "florerade rykten inför matchen att en så kallad ultrasfalang fanns på plats, vilket kan vara en förklaring till all pyroteknik."

Kommentera
Kopiera länk
Dela