En galen fotbollskväll - alla spelar

De flesta topplagen i Europas bästa ligor lirar under lördagen.


England - Premier League

13.45 Aston Villa – Chelsea

Guus Hiddinks första match som Chelseamanager. Holländaren ska försöka vända på den negativa trenden mot ett Aston Villa som går som tåget i Premier League och faktist är två poäng före just Chelsea.

16.00 Arsenal – Sunderland

Arsenal har inte vunnit i Premier League på över en månad, men kanske kan Andrej Arsjavin ändra på det. Han kommer göra sin debut för "Gunners". Sunderland har sedan Roy Keane lämnade klättrat rejält i tabellen och är livsfarliga att möta i dagsläget.

18.30 Manchester United – Blackburn

Den kanske bästa upplagan av Manchester United ser oslagbara ut. Man har vunnit hur många matcher som helst på raken och vägrar släppa in mål. Blackburn är raka motsatsen och ligger tredje sist i ligan. Det blir nog en promenadseger för Fergusons mannar.

Italien - Serie A

16.00 Bologna – Inter

Inter slog förra helgen kusinerna Milan tack vare ett handsmål av brassen Adriano. Mourinho har verkligen fått ihop detta mästarlag som förmodligen kommer att vila en del spelare inför stormatchen mot Manchester United i Champions League nästa vecka.

18.00 Roma – Siena

Luciano Spalletti var nära att få sparken från Roma, men vände till slut på trenden och Roma är att räkna med igen trots 0-3-förlusten borta mot Atalanta förra helgen. Man är en seriös utmanare om Champions Leagueplatserna.

20.30 Palermo – Juventus

Den gamla damen var igång på allvar och såg ut att kunna utmana Inter hela vägen, men de senaste veckorna har Juventus inte riktigt varit sig själva. Man förlorade två matcher på raken och senast spelade man oavgjort på hemmaplan mot Napoli. Palermo som också blandar och ger kan överraska.

Spanien - La Liga

20.00 Barcelona – Espanyol

Barca hade inte tappat poäng i La Liga på nästan tre månader när man ställdes mot Betis förra veckan. Samuel Eto'o räddade klubbens supersvit med sin kvittering i den 84:e minuten. I kväll blir det ett hett derby mot La Liga-jumbon Espanyol som verkligen behöver poäng.

20.00 Real Madrid – Real Betis

Mästarna är igång på allvar. Sedan förlusten mot Barcelona i mitten av december har man nu tagit åtta raka segrar. Man blev dessutom än hungrigare när Barcelona visade att även de kan tappa poäng. Betis kommer ha gott med självförtroende efter att ha tagit poäng av Barcelona och vunnit derbyt mot Sevilla. Det blir en höjdare.

20.00 Villarreal – Sporting Gijon

Villareal har fortfarande en ojämn form. Man har inte vunnit två raka matcher i La Liga sedan slutet av september. Men ändå är man med i racet om Champions League, även om ligaguldet är borta sedan länge. Sporting Gijon har La Ligas överlägset sämsta försvar, trots det har man sex poäng ned till nedflyttningsplatserna. Antingen vinner man eller förlorar man, laget har fortfarande inte spelat oavgjort i ligan.

22.00 Sevilla – Atletico Madrid

Två topplag som drabbar samman. Atletico kan ta ett stort kliv mot Champions League om man vinner i kväll. Sevilla jagar Real Madrid på andraplatsen, men mästarna har hela nio poäng till godo.

Tyskland - Bundesliga

15.30 Bayern München – 1. FC Köln

Klinsmanns mannar behöver verkligen vinna efter bortaförlusten mot nya ligaledarna Hertha Berlin. Bayern är nu fyra.

15.30 Energie Cottbus – Werder Bremen

Werder Bremen är i fritt fall och har tappat rejält i tabellen. Det förväntade topplaget är på tionde plats, hela tretton poäng bakom serieledarna Hertha Berlin. Vår egen svensk Markus Rosenberg platsar inte längre i startelvan. Kan bli en tråkig vårsäsong för alla i Bremen.

15.30 Stuttgart – Hoffenheim

Hoffenheim har börjat tappa lite sedan superanfallaren Ibiševi? skadat knät. Men man är fortfarande med i jakten på guldet. Vinst i dag samtidigt som Hertha Berlin förlorar betyder ny serieledning.

Frankrike - Ligue 1

19.00 Grenoble – PSG

PSG ser ut att för första gången på otroligt länge kunna på allvar utmana Lyon om guldet. Man är just nu "bara" fyra poäng bakom Lyon också spelar i kväll.

19.00 Nancy – Lyon

Lyon har inte förlorat i ligan sedan början av december. Då borta mot Nantes. Att man ska tappa mot Nancy känns inte särskilt troligt. Källström spelar regelbundet från start, men fick endast spela två minuter senast när Lyon vann med 3-1.

Holland - Eredivise

20.45 FC Groningen – PSV Eindhoven

Ett riktigt svenskmöte i Holland i kväll. Marcus Berg & co: kommer att göra allt för att spräcka landslagskompisen Andreas Isakssons nolla. Vinnaren här tar sista chansen att blanda sig in i fighten om ligaguldet. Men då behövs det att suveräna ligaledarna AZ Alkmaar gör bort sig rejält. De har nio poäng ner till tvåan Twente och femton ner till fyran PSV.

Portugal - Liga Sagres

21.00 Sporting Lissabon – Benfica

Tvåan Benfica kan vid seger närma sig Porto. Man är just nu fyra poäng bakom, men en match mindre spelad. Sporting är inte mycket sämre. En seger här skulle ta klubben jämsides med Benfica. Ett klassiskt toppmöte i Portugal.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!