Chelsea, Inter, Real vann - Barca torskade

De flesta topplagen i Europas bästa ligor lirar under lördagen. Nyheter24 rapporterar om alla toppmatcher.

England - Premier League

Aston Villa 0 – 1 Chelsea

Guss Hiddinks första match blev en succé. Nicolas Anelkas första mål på nio matcher gav Londonlaget tre poäng mot Aston Villa som åkte på första förlusten på tretton matcher. Chelsea gick därmed förbi Villa och upp på tredje plats. Läs mer här.

Arsenal 0 – 0 Sunderland

Arsenal såg som vanligt ut som som Arsenal. Massor med bollinehav, ett tiotal chanser, men inga mål. Arsjavin gjorde debut, men inte en särskilt lyckad sådan. Han blev dessutom utbytt. "Gunners" glider allt längre ifrån Champions Leagueplatserna.

Manchester United 2 – 1 Blackburn

I en underhållande match var det återigen Manchester United som drog det längsta strået. Det betyder att Uniteds segerrad numera är tvåsiffrigt. Det blev som det ofta blir. Cristiano Ronaldo blev stor hjälte när han i 61:a minuten dundrade in en frispark från en ganska dålig vinkel.

Men Blackburn kämpade ivrigt matchen igenom och Roque Santa Cruz blev spelaren som slutligen spräckte Uniteds supernolla på fjorton hela matcher. I den 32:a minuten snappade Andre Oijer upp bollen centralt på plan, passade sedan Santa Cruz som tog emot i farten, lyckades hålla bort Jonny Evans, rundade van der Saars vikarie, Tomasz Kuszczak och skickade slutligen in bollen i det tomma målet. Det var första målet United släppt in på cirka 22 timmars Premier Leaguefotboll. Läs mer här.

Italien - Serie A

Bologna 1 – 2 Inter

Inter fortsätter att vinna. I dag var det inte Zlatan som fick hjälterollen, utan den ständigt kritserade Mario Balotelli som med sitt 2-1-mål i den 82:a minuten kunde bärga hem tre poäng för sitt mästarlag. Cambiasso gav Inter ledningen i den 57:e minuten. Bolognas Miguel Britos kvitterade när det var tio kvar. Men då forcerade Inter om vanligt in ett segermål. Nu väntar Manchester United nästa vecka. Läs mer här.

Roma 1 – 0 Siena

Romarna kunde ta hem segern efter ett supersnyggt mål av brassen Taddei. Efter en misslyckad frispark fick Taddei tag i bollen inne i straffområdet och skruvade elegant in bollen i det bortre krysset. Verkligen ett klassmål. Segern betyder att Roma efter den katastrofala säsongsinledningen nu är på Champions Leagueplats. Lagkaptenen och ikonen Francesco Totti spelade från start, men har ännu inte hittat formen efter alla skador.

Palermo 0 – 2 Juventus

Den gamla damen är igång igen efter två raka förluster. Mot Palermo var inställningen återigen som den brukar vara hos Juventus. Redan i den 27:e minuten kunde Momo Sissoko ge de svartvita ledningen helt på egen hand. Han vann bollen central i plan, rusade mot mål, överstegsfintade ett par gånger och dundrade upp bollen i nättaket. Alla var chockade. Sissoko är knappast känd som en magiker. Med tio minuter kvar av matchen steg fransmannen David Trezeguet in i målprotokollet igen efter många och långa skadeperioder. Amauris inlägg från vänster hittade fram till en fristående Trezeguet som sköt direkt. Ameila i Palermomålet var chanslös. Det var fransmannens första mål i år. Olof Mellberg blev kvar på bänken hela matchen. Albin Ekdal var inte med i matchtruppen.

Spanien - La Liga

Barcelona 1 – 2 Espanyol

I Barcelona gick Barca på en rejäl mina. Efter en mållös första halvlek exploderade matchen i andra. Ivan De La Pena slog till med två mål inom fem minuter. Första efter att Nené lekt med Barcaförsvaret på vänsterkanten och skickat in ett perfekt inlägg som De La Pena enkelt kunde nicka in. Det andra var helt tack vare Barcamålvakten Victor Valdes som försökte sig på några dribblingar, fick panik och sköt ut bollen till De La Pena som iskallt och elegant chippade in bollen. Barcapubliken förstod inte vad som nyss hade hänt. Tabelljumbon hade läxat upp den suveräna serieledaren. Cirka tio minuter senare kvitterade Yaya Toure på en retur från en lång frispark.

Men det var även allt Barca mäktade med trots grymt tryck de sista tio minuterna. När slutsignalen ljöd utbröt ett vilt firande hos Espanyolfansen och ledarna. De hade lyckats med det omöjliga. Läs mer här.

Real Madrid 6 – 1 Real Betis

Reals målkavalkad började redan i den sjunde minuten när Gonzalo Higuain rann igenom, rundade målvakten Ricardo och enkelt lyfte in 1-0. Sedan fortsatte det så. Nyförvärvet Klaas-Jan Huntelaar satte två snabba mål. Oliviera kvitterade, men vad hjälpte det när Raul också ville vara med och leka. Hans rullade enkelt in 4-1 och sedan chippade han supersnyggt in 5-1 innan Sergio Ramos avslutade första halvlekens förnedring med sin språngnick som betydde hela 6-1! Så slutade också matchen. Läs mer här.

Villarreal 2 – 1 Sporting Gijon

Trots ett insläppt mål av Mate Bilic redan i den första minuten lyckades Villareal resa sig. Man reagerade direkt och Giuseppe Rossi satte 1-1 redan minuten senare. Sedan dröjde det till den 36:e minuten innan Joan Capdevila kunde sätta målet som gav Villareal alla poängen.

22.00 Sevilla 1 – 0 Atlético Madrid

Det var två topplag som drabbade samman – och det såg länge ut att bli mållöst, trots gott om chanser åt båda håll. Men i den 87:e minuten slog Sevillamittfältaren Fazio en genial instickare som Jess Navas tog i mot i steget, och slog in med en insida. Sevilla kopplade därmed greppet om tredjeplatsen, medan Atlético riskerar att sladda under Uefacupstrecket.

Tyskland - Bundesliga

Bayern München 1 – 2 FC Köln

Bayern förlorade igen. Den här gången var det Kölns anfallare som lätt kunde springa ifrån Bayerns tunga försvarare. Första målet kom efter att Köln rullat upp hela Bayerns försvar och mittfält och Ehret Fabrice kunde springa ifrån van Buyten och chippa bollen över Rensing i målet. Andra målet kom sedan Vucicevic fullständigt fintat bort Philipp Lahm på vänsterkanten och serverat bollen på ett silverfat till Brosinski som enkelt kunde ge Köln en tvåmålsledning. I den 83:e minuten reducerade van Buyten med skallen för Bayern, men det var för lite, för sent.

Energie Cottbus 2 – 1 Werder Bremen

Werder Bremen är i fritt fall efter en ny förlust. I dag spelade Markus Rosenberg från start, men blev som vanligt numera mållös och byttes ut med 20 minuter kvar. Det började däremot bra. I den 45:e minuten gav Almeida Werder ledningen. Men direkt i andra kvitterade Iliev Ivica och Dimitar Rangelov gav sedan Energie Cottbus segern på övertid. Werder Bremen är nu elva i ligan.

Stuttgart 3 – 3 Hoffenheim

Vilken otrolig match. Målglada Hoffenheim bjöd på ännu en galaföreställning, men kunde inte sänka Stuttgart som bjöd tillbaka. Det var en match mellan två målkungar. Demba Ba mot Mario Gomez. Ba vann den matchen då han gjorde ett hatrick och fick dessutom sista ordet med sin kvittering till 3-3 i den 67:e minuten. Men Hoffenheim kunde ha tagit hem alla poängen. I den 92:a minuten fick man en straff som Salihovic lyckades skjuta utanför. Han var minst sagt förkrossad efteråt. En enda pinnen betyder ändå att Hoffenheim nu tar tillbaka Bundesligaledningen då Hertha Berlin förlorat mot formlaget Wolfsburg.

Frankrike - Ligue 1

Grenoble 0 – 0 PSG

PSG tog inte chansen. Trots en delvis intensiv press lyckades inte parisarna spräcka Grenobles nolla. Det betyder att Lyon nu återigen drar ifrån.

Nancy 0 – 2 Lyon

Lyon med Kim Källström med från start hade inga som helst problem med att besegra Nancy. Redan i den 19:e minuten gav Cris mästarna ledningen. I slutminuterna fastställde Benzema slutresultatet som betyder att Lyon nu har sex poäng ner till jagande PSG.

Holland - Eredivise

20.45 FC Groningen 0 – 1 PSV Eindhoven

Ett riktigt svenskmöte i Holland i kväll. Andreas Granqvist, Fredrik Stenman och Marcus Berg spelade hela matchen för Groningen och i PSV vaktade Andreas Isaksson målet. Det var "Isak" som gick vinnande ur svenskduellen – balnd annat gjordfe han en bra räddning på ett skott från Berg i början på andra halvlek. PSV:s inhoppare Darko Lazovic gjorde matchens enda mål i slutminuten.

Portugal - Liga Sagres

21.00 Sporting Lissabon 3 – 2 Benfica

Tvåan Benfica kunde vid seger närma sig Porto. I stället drog hemmalaget Sporting det längsta strået i derbyt, vilket gör att de nu ligger på samma poäng som Benfica. Stor hjälte i Sporting var brassen Liedson, vars två mål var matchavgörande.