Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Inter vann Milanoderbyt

- 15/02/2009, 22:39 -

Adrianos handmål och Stankovic avslut på Zlatans pass gav Inters seger.

Inter vann Milanoderbyt med 2-1. Detta efter att Milan haft det spelmässiga övertaget i första halvlek. Men Inter var effektivare än kusinerna, precis som tränare Mourinho ville inför matchen.

– I dag visade vi alla hur starka vi är. Vi hade en hel del chanser att gå upp i en tre, fyramålsledning, men Milan visade styrka när man tog sig tillbaka till matchen, sa Zlatan Ibrahimovic efter matchen.

– Jag vill inte dra ner den här vinstens betydelse, men vi måste hålla fötterna på marken och fortsätta att jobba. Vi vill förbereda oss lika bra mot Bologna som är en lika viktig match, sa Zlatan på Inters hemsida.

Adriano gav Inter ledningen

Milans bästa chans i första halvlek fick Pato på en fin djupledsboll från Ronaldinho. Patos touch räckte inte för att överlista Julio Cesar i Intermålet.

I den 28:eminuten gjorde en för dagen pigg Adriano 1-0 på inlägg. Målet gjordes dock av allt att döma med handen, vilket undgick domaren.

– Reglerna säger klart och tydligt att det inte är frispark om det inte är avsiktligt, och jag kan försäkra att jag inte sökte bollen med armen, säger brassen till Inters hemsida.

I den 43:e minuten fick Inter frispark ett par meter in på Milans planhalva. Bollen gick på fyrtornet Zlatan Ibrahimovic som drog på sig markering och nickade ner bollen till en framrusande Dejan Stankovic, vars hårda, låga skott Abbiati var chanslös på.

Pato reducerade

I den 71:a minuten reucerade Pato till 2-1 på en perfekt pass från Marek Jankulovski. Men Milan lyckades aldrig komma närmare än så – inhopparen Filippo Inzaghis mål var redan avvinkat för offside.

Milankaptenen Paolo Maldini hyllades inför matchen, som var hans sista derby. Snart 41 år gammal spelade han hela matchen, men fick alltså ta farväl av Inter med en förlust.

Inter leder nu Serie A med sex poäng före tvåan Juventus. I kväll kan Milanos svartblå halva fira en derbyseger – och kanske, kanske skålas det redan för kommande scudettoseger?

– Vi vet inte än, men det ser bra. Jag är mest glad för min egen insats. Jag har fått tillbaka mina lagkamraters förtroende, säger Adriano till Rai TV.

– Det är fler än trettio poäng kvar att kämpa för den här säsongen. Vi kommer att fira när det är matematiskt klart, sa en glad Zlatan efter matchen.

Skrivet av: