Inter vann Milanoderbyt

Adrianos handmål och Stankovic avslut på Zlatans pass gav Inters seger.

Inter vann Milanoderbyt med 2-1. Detta efter att Milan haft det spelmässiga övertaget i första halvlek. Men Inter var effektivare än kusinerna, precis som tränare Mourinho ville inför matchen.

– I dag visade vi alla hur starka vi är. Vi hade en hel del chanser att gå upp i en tre, fyramålsledning, men Milan visade styrka när man tog sig tillbaka till matchen, sa Zlatan Ibrahimovic efter matchen.

– Jag vill inte dra ner den här vinstens betydelse, men vi måste hålla fötterna på marken och fortsätta att jobba. Vi vill förbereda oss lika bra mot Bologna som är en lika viktig match, sa Zlatan på Inters hemsida.

Adriano gav Inter ledningen

Milans bästa chans i första halvlek fick Pato på en fin djupledsboll från Ronaldinho. Patos touch räckte inte för att överlista Julio Cesar i Intermålet.

I den 28:eminuten gjorde en för dagen pigg Adriano 1-0 på inlägg. Målet gjordes dock av allt att döma med handen, vilket undgick domaren.

– Reglerna säger klart och tydligt att det inte är frispark om det inte är avsiktligt, och jag kan försäkra att jag inte sökte bollen med armen, säger brassen till Inters hemsida.

I den 43:e minuten fick Inter frispark ett par meter in på Milans planhalva. Bollen gick på fyrtornet Zlatan Ibrahimovic som drog på sig markering och nickade ner bollen till en framrusande Dejan Stankovic, vars hårda, låga skott Abbiati var chanslös på.

Pato reducerade

I den 71:a minuten reucerade Pato till 2-1 på en perfekt pass från Marek Jankulovski. Men Milan lyckades aldrig komma närmare än så – inhopparen Filippo Inzaghis mål var redan avvinkat för offside.

Milankaptenen Paolo Maldini hyllades inför matchen, som var hans sista derby. Snart 41 år gammal spelade han hela matchen, men fick alltså ta farväl av Inter med en förlust.

Inter leder nu Serie A med sex poäng före tvåan Juventus. I kväll kan Milanos svartblå halva fira en derbyseger – och kanske, kanske skålas det redan för kommande scudettoseger?

– Vi vet inte än, men det ser bra. Jag är mest glad för min egen insats. Jag har fått tillbaka mina lagkamraters förtroende, säger Adriano till Rai TV.

– Det är fler än trettio poäng kvar att kämpa för den här säsongen. Vi kommer att fira när det är matematiskt klart, sa en glad Zlatan efter matchen.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.