- Foto: Bertil Ericson/Scanpix

The Bangura(s) show

Med Pavey som kapten marscherade Banguras och company till en enkel 3-0 mot Norrköping.


Matchfakta

1-0 Teteh Bangura, 28.
2-0 Teteh Bangura, 34.
3-0 Mohamed Bangura, 36. 
Domare: Stefan Johannesson.
Varningar: Wikström, Norrköping, Åhman Persson, AIK, Mohamed Bangura, AIK och Karikari, AIK.

STOCKHOLM. Fem minuter i första halvlek var allt han behövde, sen hade Teteh Bangura avgjort matchen med två nickmål.

Fram tills dess hade inte AIK varit särskilt mycket bättre. De såg faktiskt ganska pressade ut i matchinledningen.

- Vi gör 28 bra minuter sen så tappar vi matchen, säger Norrköpings tränare Janne Andersson till Nyheter24.

Och ja, från börjat såg det stressat ut i hemmalaget. Helgi Danielsson spelade på ovana vänsterbacksplatsen i Nils-Erik Johanssons frånvaro och fick en tuff start, Daniel Tjernström fick gå ut skadad i den 24 minuten - samtidigt som Norrköping var farliga på de fasta situationerna när de hotade med Astrit Ajdarevics fina fötter. Men istället fick AIK två hörnor i den 29 och 34 minuten och matchen var död och begraven. Kenny Pavey stod för de två assister iklädd kaptensbindeln i Tjernströms frånvaro.

Kort därefter gjorde Mohamed Bangura sin tredje poäng när han spelade fram Teteh Bangura som snubblade förbi den mycket olycklige Andreas Wass och placerade in 3-0 i den 36 minuten.
– Vi är mycket nöjda med att vinna med 3-0 idag. Efter Norrköpings starka instas mot Helsingborg (0-0) så är vi jättenöjda med att våra anfallare får göra mål igen, sa AIK:s tränare Andreas Alm.

Andra halvlek blev en transportsträcka. Norrköping sjönk tillbaka med hängande huvuden och Solnaklubben kunde unna sig att vila några viktiga spelare. AIK var helt enkelt för tunga för nykomlingarna, som inte kunde stå emot en centrallinje med Aleksander Milosevic, som säkert imponerade på Liverpools scouter, sorgligt underskattade Robert Åhman-Person på mitten och exeptionella Banguras på topp.

– Vi visste att deras anfallare var farliga och vi slarvar för mycket men det känns väldigt tungt att förlora med 3-0 när vi har så många chanser och tre stolpskott, sa en besviken Janne Andersson.

Om AIK var effektiva i första halvleken så var de sorgligt ineffektiva i andra. Men det gjorde nog inte så mycket en kväll för större delen av de 11 078 personerna som såg matchen ikväll. Mohamed Bangura var precis som alla andra väldigt nöjd efter halvleken som avgjorde matchen:

– Det var en bra första halvlek. Vi var aggressiva och spelade väldigt bra.

På minussidan för AIK är att Mohamed Bangura drog på sig ett gult kort och är därmed avstängd nästa match. Men Daniel Tjernström ska kunna spela nästa match. 

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hiljemark tar över Elfsborg

Så lever Ludmila Engquist i dag – 23 år efter dopingskandalen

1 timme sedan
Den tidigare friidrottaren Ludmila Engquist vann både VM-guld och OS-guld innan hon erkände att hon dopat sig. Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om den före detta stjärnan.

"Vi riskerar att mista medaljörer"

2 timmar sedan
Svensk elitidrott behöver centraliseras, och idrottare och tränare få bättre villkor. Det slås fast i en regeringsrapport. "Vi riskerar att mista medaljörer", säger SOK:s ordförande Hans von Uthmann.

Sävinger gör debut i landslaget

2 timmar sedan
Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

idag 11:36
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

idag 11:24
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.