Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Äntligen är det dags - här är den första startelvan

Laget är samlat. Nu ska damerna gå hela vägen till VM-guld!
1 av 2

Laget är samlat. Nu ska damerna gå hela vägen till VM-guld!

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX/

Therese Sjögran laddar inför eftermiddagsmatchen mot Colombia.
2 av 2

Therese Sjögran laddar inför eftermiddagsmatchen mot Colombia.

Pontus Lundahl / SCANPIX

Sport | 28/06/2011 14:02

Nu drar det igång. Under tisdagseftermiddagen kliver Sverige in i VM-turneringen.

LEVERKUSEN. Då så, då har det äntligen blivit dags för det svenska damlandslaget att träda in i VM-turneringen som just dragit igång i Tyskland. Förbundskaptenen Thomas Dennerby har begrundat och analyserat, och nu har startelvan inför dagens match mot Colombia blivit officiell.

Bland annat återfinns självfallet de två största stjärnorna Caroline Seger och Therese Sjögran med på mittfältet. I mål står Hedvig Lindahl som till vardags spelar för Skånelaget Kristianstads DFF.

Men det är just Seger och Sjögran som måste lyfta sig för att det här laget ska kunna flyga fram till någon framskjuten placering.

Dock finns det ett hinder i vägen.

Problematiken som finns inför eftermiddagsmatchen är den extrema hettan som brett ut sig i Tyskland. De svenska spelarna är dock förberedda på situationen.

– Vi är förberedda efter att ha spelat två matcher under samma förhållande i USA förra sommaren. Och det klarade vi bra, säger Mats Börjesson, landslagets läkare till Expressen.

Mycket talar för att värdnationen tillika de regerande världsmästarna Tyskland ska vinna även i år. Att de även inledde med en stabil 2-1 seger över Nigeria dämpar inte favorittrycket.

Hela 74 000 hade då tagit sig till Olympiastadion i Berlin. Frågan är hur många som tar sig till Bay Arena i Leverkusen för att få se svenskorna förhoppningsvis besegra ett nederlagstippat Colombia.