Elfsborg går för guld

Stefan Ishizaki stor segerorganisatör mot Örebro.

Matchfakta

Publik: 8507.

Målskyttar: 1-0, 25, Patrik Haginge (självmål), 2-0, Oscar Hiljemark, 3-0 Anders Svensson.

Domare: Jonas Eriksson.

BORÅS. Mötet mellan de två konstgräslagen var tufft, tätt och grinigt. I en match med få målchanser så var det Elfsborg som hade flest och som tog vara på dem. Men med 1-0 fick man lite hjälp. Stefan Ishizaki snurrade på ute på kanten och passade bollen via Ösk-spelaren Patrik Haginges klack in i mål. Självmål och kanske Haginges snyggaste mål i karriären, synd att bara att var i egen bur.

Andra halvlek var irriterad med en hel del varningar på båda hållen och efter att Oscar Hiljemark gjort 2-0 framspelad av Ishizaki i den 83 minuten är matchen definitvt avgjord. Efter det surnar Alejandro Bedoya till och får sitt andra gula. Till slut blir det en enkelt 3-0 seger för de gulklädda efter att Anders Svensson runnit igenom och gjort sitt första mål för säsongen.

Nu har Elfsborg mosat Örebro med totalt 6-0 över två omgånger och börjar man bara vinna på bortaplan kan det bli en kul höst i Borås i år.