1 av 2
- Foto: ADAM IHSE / EXPONERA
2 av 2
- Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Europa har fått upp ögonen för Elfsborgs succétrio

Firma Larsson, Hiljemark och Hults framgångar följs med stort intresse. 


Trion

Johan Larsson

Bytte Kinna IF mot Elfsborg 2005. Flyttades upp i A-laget 2010 och gjorde första säsongen 29 matcher för boråsarna. Äldst av trion, född den 5 maj, 1990, 21 år gammal.

Niklas Hult

Kom till Elfsborg inför säsongen från Värnamo. Är 21 år gammal (ett par månader yngre än Larsson) och ordinarie som yttermittfältare hos ligatvåan. Kan också spela ytterback. Otroligt snabb med och utan boll.

Oscar Hiljemark

19 år gammal innermittfältare som kom till Elfsborg från moderklubben Gislaved 2010. Gjorde samma säsong debut i allsvenskan och fick bära kaptensbindeln i U21-landslaget, utsågs till bästa spelare i samma match mot Italien. Yngst i trion och redan ordinarie brevid Anders Svensson. Kanske den största talangen.

BORÅS. Elfsborg har efter en trög start på allvar fått upp farten i allsvenskan. Deras mix av unga spelare, trotjänare och nyförvärv har gjort att SM-guldet kan bli en realitet i höst. Något som inte har gått obemärkt förbi.

- Jag har mycket jobb med Johan Larsson, Niklas Hult och Oscar Hiljemark just nu, säger deras agent Patrick Mörk till Nyheter24.

En rad scouter följer den unga trion med stort intresse. Men Mörk vet inte om någon av dem är redo för att lämna i sommar.

- Det är unga killar allihopa.  Johan Larsson slog i och för sig igenom förra året, så det skulle väl vara han då. Men det är väl inget som är konkret än.

Inga bud har materaliserats, men om trion fortsätter på den inslagna banan är det bara en tidsfråga. Bland annat ska holländska storklubben Ajax visa ett stort intresse för Niklas Hult.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!