Han blir IFK Göteborg:s nye ordförande

- 23/02/2009, 18:19 -

Efter över 30 års lojalitet ser det ut som 49-årige Kent Olsson blir mesta mästarnas ordförande.

IFK Göteborgs nuvarande ordförande Stig Lundström har tackat nej till omval på grund av sjukdom. Därför har valberedningen fått i uppdrag att hitta en ersättare för Lundström. Valberedningen, som består av Gunnar Larsson, Peter Wiklander och Leif Nilsson, behövde knappast kavla upp ärmarna - valet var ju självklart. 49-årige Kent Olsson med det stora fotbollshjärtat kommer med stor sannolikhet att väljas som ny ordförande på föreningens årsmöte den 9 mars.

– Kent är en person med stort blåvitt hjärta, som kan föreningen och vår grundläggande ideologi. Han kan klubben innan och utantill och är dessutom en mycket bred och allmänbildad person. Vi är väldigt stolta över att kunna presentera vår kandidat till ordförandeposten i IFK Göteborg, säger valberedningens ordförande Gunnar Larsson på klubbens hemsida.

Olsson har sedan han var 16 år på ett eller annat sätt stöttat blåvitt. Han började åka på bortamatcherna och blev ganska snart ungdomsledare i klubben. 1985 blev blev han invald i den framgånsrika ungdomsektionens ledning och har blivit kvar där fram till nu. Hans stora steg mot ordförandeposten tog han redan förra året då han ersatte klubbdirektören Seppo Vaihela i styrelsen. Vid sidan om sitt jobb på IFK arbetar Kent Olsson med transport och logistik hos det internationella företaget MacGregor.

Valberedningen föreslår också två nya ledamöter i styrelsen då förutom Lundström så avgår även Tage Christoffersson. Valberedningen föreslår Palle Stenberg och Ulf Ivarsson.

  • "Palle Stenberg, 36 år, är i det civila utbildat marknadsekonom och delägare och vd i Nudie Jeans marketing AB, ett företag som på åtta år skapat en omsättning som uppgår till 325 miljoner kronor."
  • "Ulf Ivarsson, 47 år, är utbildad civilekonom och partner i Blomqvist & Ivarsson AB, genom vilket han bland annat har engagemang i Akademibokhandelsgruppen AB, Ledstiernan AB, Polstiernan Industri, Katshing Netsales och Appello Systems AB. Han är bland annat ordförande i IFK Göteborg Fotboll AB, det riskkapitalbolag som startades 2007. Men detta uppdrag kommer Ulf att lämna om han på årsmötet blir invald i IFK Göteborgs huvudstyrelse i enlighet med valberedningens förslag."

IFK Göteborg inleder säsongen den 6 april borta mot Helsinborg.

Skrivet av: