Fördel Chelsea - och England

Engelska lag dominerar Champions league.

Engelska lag har dominerat Champions league de senaste säsongerna. Det ser ut att bli så igen.

Chelsea vann nämligen hemma mot Juventus med 1-0 och Liverpool bortaslog Real Madrid med samma siffror.

Inter fick bara oavgjort mot Manchester United, Roma reste hem från London efter 0-1-förlust mot Arsenal. Efter Juventus förlust på Stamford Bridge är det nu fördel England i kampen mot Italien - och Spanien.

Risken är också överhängande att efter returmötena om två veckor blir fortsättningen av Champions league fritt från italienska lag.

För Juventus blev resultatet av resan till London densamma som för Roma, 0-1-förlust efter mål i första halvlek.Och för Chelseas kom målet av någon som varit högst efterlängtad i rollen som målskytt - Didier Drogba.

Anfallaren från Elfenbenskusten inledde säsongen med skadeproblem och väl frisk har det inte gått mycket bättre. Inför onsdagens match hade den förre skyttekungen bara gjort tre mål under säsongen varv ett i Champions league.

Avslutet på det fjärde var dock kliniskt, tjusigt framspelad av Kalou kunde han inne i straffområdet skjuta in 1-0 redan i tolfte minuten. Olof Mellberg, från start i Juventus backlinje, var dock utan skuld. Han ställdes under större delen av första halvlek mot Nicolas Anelka och när fransmannen stod utanför spelet fick också Mellberg det lugnt. Det grepp som Chelsea hade i första släppte man dock något i andra, dock utan att det skulle bli riktigt farligt. Juventus fick byta ut såväl Thiago som Marco Camoranesi och hade aldrig något riktigt farligt avslut. De engelska framgångarna blev också kompletta nere i Madrid. Turneringens fjärde engelska lag, Liverpool, fick ett ännu bättre utgångsresultat med sig hem. Fabio Aurelios frispark i 82:a minuten nådde Yossi Benayouns huvud och gav slutresultatet 1-0. Klart bäst utgångsläge av alla lagen har dock Bayern München. Bortamötet mot Sporting Lissabon gav en förkrossande 5-0-seger där franske mittfältaren Franck Ribery stod i centrum. Han plöjde igenom Lissabons försvar vid 1-0-målet, Miroslav Klose ökade sedan på till 2-0 innan Ribery från straffpunkten kunde göra 3-0, innan Luca Toni avgjorde avancemanget med sitt 4-0 och 5-0-mål. Mötet mellan Villarreal och grekiska Panathinaikos slutade 1-1.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.