Zlatan hyllades - men blev mållös på "hemmaplan"

- 14/08/2011, 20:51 -
Här är Zlatan i MFF-tröjan i en match mot Norrköping.
1 av 3

Här är Zlatan i MFF-tröjan i en match mot Norrköping.

Drago Prvulovic/SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i Malmö inför entusiastiska supportrar.
2 av 3

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i Malmö inför entusiastiska supportrar.

Andreas Hillergren/SCANPIX

"Zlatan kom hem - vi fixar drömbilen". MFF hyllade sin hjälte med ett mäktigt tifo.
3 av 3

"Zlatan kom hem - vi fixar drömbilen". MFF hyllade sin hjälte med ett mäktigt tifo.

Andreas Hillergren/SCANPIX

Zlatan var tillbaka i Malmö, och hyllades. Men på planen blev han inte lika lyckosam.

MALMÖ. Ett hungrigt MFF klarade oavgjort mot självaste Milan, men föll till slut på straffar. Omständigheterna runt om gjorde dock att resultatet i sig snabbt kommer att vara ett minne blott.

När de italienska mästarna kom på besök inför ett fullsatt Swedbank Stadion rådde det total hysteri i hela Skåne. Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i sin hemstad, denna gång som motståndare. Men hjälten själv ingen vidare lyckad afton

– Jag kanske mös lite för mycket, sa Zlatan till SVT.

Och det var en märkbart tagen Zlatan Ibrahimovic som hyllades med stående ovationer av 23 180 åskådare. När han byttes ut i den 60:e minuten, småskadad, gjorde han det utan att ha åstadkommit särskilt mycket. Men vi tar det från början.

Egentligen skulle Malmö FF inbefinna på Strömvallen för allsvenskt spel mot Gefle. En match som, av förståeliga skäl, flyttades fram när självaste Scudetto-mästarna tackade ja till MFF:s matchinbjudan.

När så Antonio Cassano nickade in 0-1 till Milan i matchens 25:e spelminut verkade det som att de italienska mästarna – som förväntat - skulle gå mot en enkel seger.

Durmaz slog till med drömmål

Men hungriga MFF:are ville annat. Med tio minuter kvar av den första akten svarade Jimmy Durmaz för ett riktigt klassmål. Strax utanför straffområdet klippte han till med en hårt skruvad innervrist, som borrade sig in i nättaket via ribban.

– Jag ska inte klaga på den träffen, sa Durmaz till SVT i halvtidsintervjun.

Men det var inte slut där.

Direkt efter halvtidsvilan fick mötet en oväntad målskytt. 19-årige Tobias Malm – som bara gjort två allsvenska matcher under året – visade att han minsann är ett namn att räkna med i framtiden. Efter ett fint kombinationsspel sprang han till sig ett friläge som han förvaltade på bästa möjliga sätt. Efter att ha hållit inne avslutet fick han Milans stormålvakt Christian Abbiati att slänga sig åt fel håll och retfullt enkelt kunde han därmed fullborda vändningen.

Straffar avgjorde matchen

Kvitteringen skulle dock komma. Med bara minuter kvar av matchen kunde Boateng den yngre, alltså inte Kevin-Prince Boateng utan Kingsley Boateng, nickade in 2-2-målet efter en fenomenal framspelning av Antonio Cassano.

När matchen sedan gick till ett straffavgörande, var det Milan som till slut gick segrande ur striden.

"Malmö har något nytt på gång"

En utbytt Zlatan, iklädd träningsoverall, följde avgörandet från sidlinjen. Men trots att Malmösonen har gjort han bättre insatser i den röd-svart-randiga tröjan, var han nöjd med dagen som helhet.

– Det var riktigt kul. Och Malmö spelade bra, de har något nytt på gång, sa stjärnan till SVT.