Här är Zlatan i MFF-tröjan i en match mot Norrköping.
1 av 3
Här är Zlatan i MFF-tröjan i en match mot Norrköping. - Foto: Drago Prvulovic/SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i Malmö inför entusiastiska supportrar.
2 av 3
Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i Malmö inför entusiastiska supportrar. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
"Zlatan kom hem - vi fixar drömbilen". MFF hyllade sin hjälte med ett mäktigt tifo.
3 av 3
"Zlatan kom hem - vi fixar drömbilen". MFF hyllade sin hjälte med ett mäktigt tifo. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Zlatan hyllades - men blev mållös på "hemmaplan"

Zlatan var tillbaka i Malmö, och hyllades. Men på planen blev han inte lika lyckosam.


Hjältens tid i MFF

Zlatan kom till Malmö FF år 1994.

Gjorde sin A-lagsdebut år 1999.

Hans första mål kom den 30 oktober samma år, i en match mot Frölunda.

År 2001 såldes han till holländska Ajax för rekordsumman 86,2 miljoner kronor. Det är den dyraste försäljningen i svensk fotbollshistoria.

MALMÖ. Ett hungrigt MFF klarade oavgjort mot självaste Milan, men föll till slut på straffar. Omständigheterna runt om gjorde dock att resultatet i sig snabbt kommer att vara ett minne blott.

När de italienska mästarna kom på besök inför ett fullsatt Swedbank Stadion rådde det total hysteri i hela Skåne. Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i sin hemstad, denna gång som motståndare. Men hjälten själv ingen vidare lyckad afton

– Jag kanske mös lite för mycket, sa Zlatan till SVT.

Och det var en märkbart tagen Zlatan Ibrahimovic som hyllades med stående ovationer av 23 180 åskådare. När han byttes ut i den 60:e minuten, småskadad, gjorde han det utan att ha åstadkommit särskilt mycket. Men vi tar det från början.

Egentligen skulle Malmö FF inbefinna på Strömvallen för allsvenskt spel mot Gefle. En match som, av förståeliga skäl, flyttades fram när självaste Scudetto-mästarna tackade ja till MFF:s matchinbjudan.

När så Antonio Cassano nickade in 0-1 till Milan i matchens 25:e spelminut verkade det som att de italienska mästarna – som förväntat - skulle gå mot en enkel seger.

Durmaz slog till med drömmål

Men hungriga MFF:are ville annat. Med tio minuter kvar av den första akten svarade Jimmy Durmaz för ett riktigt klassmål. Strax utanför straffområdet klippte han till med en hårt skruvad innervrist, som borrade sig in i nättaket via ribban.

– Jag ska inte klaga på den träffen, sa Durmaz till SVT i halvtidsintervjun.

Men det var inte slut där.

Direkt efter halvtidsvilan fick mötet en oväntad målskytt. 19-årige Tobias Malm – som bara gjort två allsvenska matcher under året – visade att han minsann är ett namn att räkna med i framtiden. Efter ett fint kombinationsspel sprang han till sig ett friläge som han förvaltade på bästa möjliga sätt. Efter att ha hållit inne avslutet fick han Milans stormålvakt Christian Abbiati att slänga sig åt fel håll och retfullt enkelt kunde han därmed fullborda vändningen.

Straffar avgjorde matchen

Kvitteringen skulle dock komma. Med bara minuter kvar av matchen kunde Boateng den yngre, alltså inte Kevin-Prince Boateng utan Kingsley Boateng, nickade in 2-2-målet efter en fenomenal framspelning av Antonio Cassano.

När matchen sedan gick till ett straffavgörande, var det Milan som till slut gick segrande ur striden.

"Malmö har något nytt på gång"

En utbytt Zlatan, iklädd träningsoverall, följde avgörandet från sidlinjen. Men trots att Malmösonen har gjort han bättre insatser i den röd-svart-randiga tröjan, var han nöjd med dagen som helhet.

– Det var riktigt kul. Och Malmö spelade bra, de har något nytt på gång, sa stjärnan till SVT.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.