Fjolårets svenska mästare i fotboll.
1 av 2
Fjolårets svenska mästare i fotboll. - Foto: PelleT Nilsson
Nyheter24 gick obesegrade genom förra årets turnering.
2 av 2
Nyheter24 gick obesegrade genom förra årets turnering. - Foto: Privat

Media-SM - kan Nyheter24 krossa allt motstånd igen?

Det har än en gång blivit dags för Media-SM på Söderstadion. I fjol krossade Nyheter24 allt motstånd och fick dricka bira ur två pokaler. Frågan är om det blir lika enkelt i år igen?


Fakta:

Vad? Media-SM arrangeras varje år av Tössinger & Co.

Var? I vad Gnaget och Djurgårdsfansen kallar "Mordor".

När? 13.00 drar spektaklet igång och kommer att kunna följas live här på Nyheter24.

STOCKHOLM. Fredagseftermiddagen innehåller inga större händelser i sportvärlden. Ingen match värd att nämna, inget mästerskap värd att titta på.

Lägligt att det då kommer att utspela sig fullt krig på Söderstadions katastrofala gräsmatta. Media-SM lockar som alltid storpublik och i år väntas upp till 15 personer heja fram sina respektive företag.

I fjol (som ingen kan ha missat) vann Nyheter24 hela turneringen utan att förlora en enda match. Genom ett stentufft grundspel med en intensiv press, kryddat med finess på den offensiva fronten, kunde uppstickaren ta drakarna med storm. TV4 förstår fortfarande inte hur de kunde bli överkörda och förnedrade på det sättet. Enligt uppgifter är Kalla Fakta inkallat - vilket är lika uddlöst som att polisanmäla en stulen cykel i centrala Stockholm.

Med anledning av fjolårets dramatiska om än väntade succé, ställer Nyheter24 i år upp med två lag. Dessa två ska tillsammans med  bland annat TT:s egen tidning (?) - Metro -, journalistikens högborg - MTV - och Marcus Birros kevlarväst - Expressen - göra upp om mästerskapet.

- Expressen är som alltid en tuff utmanare, säger arrangören Rutger Lindqvist till Nyheter24 och fortsätter:

- Svenska Fans säger ju också att de givetvis aldrig kommer att förlora mot Nyheter24 igen och nämner något om att "även en blind höna kan hitta frö". Vad de nu menar med det?

Enligt lösa rykten ska Bajen-supportrarna röka en ansenlig mängd gräs under Hammarbys matcher. Vad har Media-SM för policy gällande upphittat gods? Finders keepers, eller måste allt gå via tävlingsledningen?

- Media-SM utspelar sig ju på Söderstadion så givetvis är det ju finders keepers som gäller. Och den som inte hittar något där måste ju vara blind.

Bajen har, som vi alla vet, haft en oerhört tung säsong. Har du hört några rykten om att Hammarby kommer att skicka talangscouter till Media-SM?

- Ja. Hammarby kommer närvara, mest för att spana lite extra på förra årets skyttekung Patrik Sandberg (vd på Nyheter24 och allmän gud, även chef över undertecknad).  Givetvis ska de även kolla in förra årets MVP, målvakten i Svenska Fans Max Begander. Och då har de ju Hammarby allt vad de saknar, bra framåt och tätt bakåt.

Enda orosmolnet på himlen är att kvaliteten på Media-SM är högre än vad Bajen Fans fått uppleva under 2011 - och den risken finns definitivt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

1 timme sedan

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

2 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.