1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Nils Jakobsson/SCANPIX

Efter bengaleldarna: "Vi kommer stänga av folk"

I torsdagens match i Europa League använde vissa delar av MFF-klacken pyroteknik. Nu räknar MFF med att få straffas med höga böter.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Därför bötfälls MFF

Bengaler är, precis som i Allsvenskan, förbjuden i europaspelet. Och även ifall det är AZ Alkmaar som har hemmaplan så ansvarar Malmö FF för den sektionen som tilldelas bortafansen. För att Malmö ska bli bötfällda måste matchdelegaten ha med händelsen i sin rapport. Att delegaten inte skulle rapportera om händelsen är dock högst otroligt.  

MALMÖ. MFF:s kommunikationschef Per Welinder la ner två dagar på att få AZ Alkmaar och UEFA om att tillåta klackens flaggtifo. När tifot väl genomfördes - så brände vissa supportrar av bengaler brevid.

- Det är så tråkigt, jag tror inte de fattar hur mycket de förstör och tänk om tifot hade tagit eld som det gjorde i en hockeymatch för ett par år sen, säger Per Welinder till Nyheter24.

- De här enskilda individerna kostar oss mycket tid och pengar. Det blir inte så enkelt att garantera säkerheten nästa gång. Väldigt trist att det drabbar de supportrarna som vill stötta laget med ett mäktigt arrangemang. 

Nu avvaktar MFF matchdelegatens rapport. Men Welinder både räknar med och accepterar att klubben kommer få betala böter.

- Vi vet inte hur mycket det kommer bli men vanligtvis är bötesbeloppen högre i europaspelet än i det nationella.

Kommunikationschefen vill vara tydlig med att det handlar om enskilda supportrar som inte är kopplade till den officiella supportergruppen MFF-support.  

- Vi vet vilka som låg bakom det här och vi har redan lämnat in en rapport. Folk kommer bli avstängda.

Har ni identifierat allihopa?

- Ett par stycken, sen så kommer vi titta på övervakningsbilder och lyssna på vittnesmål. Så det är inga problem.

/
/
/
/