Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bert Karlsson är Blåvit: "Har alltid hejat på dem"

Bert Karlsson förklarar sin kärlek för Göteborgs-klubben
1 av 2

Bert Karlsson förklarar sin kärlek för Göteborgs-klubben

Kan den nye IFK-tränaren se till att Bert får jubla nästa år?
2 av 2

Kan den nye IFK-tränaren se till att Bert får jubla nästa år?

Adam Ihse/SCANPIX

Sport | 09/10/2011 14:17

Bert Karlsson brinner för IFK Göteborg.

Två lag ligger Bert Karlsson varmt om hjärtat. Men det är bara ett av dem som har är förälskad i - och det är IFK Göteborg.

– I allsvenskan är det IFK Göteborg som gäller. Min morfar Harry Hallberg spelade där en gång i tiden, så jag har alltid hejat på Blåvitt, säger han till Nyheter24.

Det andra laget han sympatiserar med är Degerfors. Men han gör det inte för att han är en supporter, utan för att han är imponerad över hur mycket de har kunnat göra med så få resurser.

– Jag tycker att det är kul hur en så liten klubb har kunnat få fram profiler som till exempel Ralf Edström. Men de står för den där lilla ortslaget som inte ska ha någon chans.

"Jag följer dem hela tiden"

Men det är inte bara på grund av morfar Hallberg som Bert Karlsson älskar IFK Göteborg. När klubben dessutom värvade två lirare från Tidan - musikprofilens hemort - blev kärleken för klubben total.

Och han har inte bara följt klubben som supporter:

– Jag följer dem hela tiden. Jag har jobbat rätt så mycket med dem och gjort en hel del jippon. Jag har dessutom gjort skivan "Heja Blåvitt", berättar Karlsson.

När var senaste gången du såg en match med Blåvitt?

– Det var förra året. Då såg jag ett derby mellan Gais och IFK.

Har du något speciellt Blåvitt-minne?

– O, ja! Jag har många fina minnen från bland annat Torbjörn Nilssons tid, då jag även var och tittade på många matcher. Jag minns framför allt när vi gick upp från tvåan i 70-talet, då var det nästan 50 000 personer på matcherna, berättar han.