Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

I kväll står slaget om Köpenhamn

Sport | 02/03/2009 16:13

Gott om svenskar på plan när Bröndby möter FCK i slutsålt derby.

I kväll möter danska ligaledarna Bröndby de bittra lokalrivalerna FC Köpenhamn i Nordens kanske hetaste derby. Inför matchen ligger Bröndby – med svenskarna Alexander Farnerud, Max von Schlebrügge och Samuel Holmén i truppen – två poäng före FC Köpenhamn, som dock har en match mindre spelad. I FCK:s trupp till matchen finns svenskarna Peter Larsson, Oscar Wendt och Johan Wiland, samt de före detta allsvenska spelarna Ailton Almeida, César Santin och Atiba Hutchinson.

FCK:s fjärde svensk, mittbacken Mikael Antonsson, missar derbyt på grund av en ledbandskada.

– Det är hundra procent säkert att han inte är med. Det är ingen ful ledbandsskada, men han kan inte spela just nu, säger FCK:s tränare Ståle Solbakken till Extrabladet.

Tidningen BT har frågat en rad profiler i dansk fotboll om hur de tror matchen går.

–FCK-maskinen det det längsta stråt, men det blir tight, säger Tobias Grahn, numera i Randers.

Förre Malmö FF-spelaren Junior är för närvarande utlånad från FCK till Nordsjälland:

– Jag håller på mina vänner från FCK och jag tror att de vinner. Men det blir en mycket tät och intensiv kamp. Det blir en riktig fajt. När det gäller mästerskapet tvivlar jag inte på att FCK vinner. Det håller jag tummarna för, säger Junior till BT.

Matchen visas 19.00 på Viasat Fotboll.

Förra derbyt på Brøndby Stadion:

Skrivet av: