Söndag 28 Nov
Stockholm

Adriano för tjock för att spela: "Han måste tappa några kilon"

Fotbollsspelare
Adriano i en av två matcher som han spelat hitintills i år. Foto: Andre Penner/AP/SCANPIX

Corinthians stjärnvärvning Adriano är långt ifrån storformen. Två matcher har han spelat - frågan är om det blir några fler.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Adrianos karriär

2000-2001: Flamengo

2001-2009: Internazionale

2002: Fiorentina (lån)

2002-2004: Parma (lån)

2008: Sao Paulo (lån)

2009-2010: Flamengo

2010-2011: Roma

2011-?: Corinthians

SAO PAULO. Den brasilianska fotbollsligan börjar lida mot sitt slut och storlaget Corinthians toppar tabellen med sex matcher kvar att spela. En stor del i lagets framgångar stavas Liedson, som köptes från portugisiska Sporting.

"Han måste tappa några kilon"

Men Liedson vara bara ett av namnen i Corinthians storsatsning, även den förre Roma- och Inter-spelaren Adriano köptes in för stora pengar. Men för Adrianos vidkommande har säsongen varit ett fiasko modell större: nästan omedelbart ådrog han sig en olycklig skada i hälsenan, som stoppade honom från spel i drygt sex månader. Nu är han dock återställd, men fortfarande får han inte spela. Anledningen? han är helt enkelt för tjock.

– Han måste tappa några kilon. Han måste komma i form vad gäller intensitet, rörelse, benstyrka och precision, förklarar huvudtränaren Adenor Leonardo Bacchi, även kallad "Tite", enligt tidningen GloboEsporte.

"Han behöver mer tid på sig"

Trots att Adriano uppenbarligen inte är i form har han gjort två framträdanden i klubben. Frågan är om det blir några fler: fansen tyckte inte att anfallaren höll måttet i de två matcherna han spelade, samtidigt som säsongen närmar sig sitt slut.

– Han blir bättre och bättre, men han behöver mer tid på sig. Han kommer att träna som vanligt och chansen finns att han spelar nästa match (mot America MG, reds anm), säger "Tito" till tidningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela