Den svenske lagkaptenen fick Guldbollen igen.
1 av 2
Den svenske lagkaptenen fick Guldbollen igen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic mötte pressen efter Fotbollsgalan.
2 av 2
Zlatan Ibrahimovic mötte pressen efter Fotbollsgalan. - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX

Zlatan: "Det var skönt gjort av Lotta"

Zlatan Ibrahimovic mötte pressen efter Guldbollen-succén.


STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic vann Guldbollen för sjätte gången i karriären - och femte gången i rad. På presskonferensen efter galan, där han även blev utsedd till årets anfallare, talade han om känslorna, den sjuke lagkamraten Antonio Cassano och Lotta Schelins Champions League-hån - och hans kontring.

– Det var skönt gjort. Anfallarna ska ju attackera. Men jag fick det sista ordet… och jag är glad för det, säger han skämtsamt.

– Det går inte att beskriva detta. Man måste vara med om det själv för att förstå känslan. Men som jag sa på scen: jag tackar alla, säger han.

Den svenske stjärnan har gjort succé med Milan. Nu har han två år kvar på kontraktet och kanske även på karriären. Men än har Zlatan inte tröttnat på att vinna titlar.

– Jag hoppas att jag får vinna två Guldbollar till, säger han.

"Kommer inte klaga om jag inte vinner Champions League"

Den svenske stjärnan har vunnit nästan allting som går att vinna i klubblagsnivå. Det enda som fattas är en Champions League-titel. Någonting som han hånades för när Lotta Schelin tog emot priset för årets anfallare.

Men det är ingen titel som han kommer att sakna i slutet av karriären.

– Jag vill vinna allt. Även det jag redan har vunnit. Självklart vill jag vinna alla troféer som är i min väg. Men jag kommer inte att klaga om jag inte har vunnit den när jag slutar. Jag har åstadkommit mycket och jag är ganska säker på att jag kommer åstadkomma mer, säger han.

"Har mått dåligt för Cassano"

Ibrahimovic passade även på att tala om den sjuke lagkamraten Antonio Cassano, som tvingades till en hjärtoperation efter att ha insjuknat.

– Jag har inte snackat med honom. Men jag skickade ett SMS till honom operationen. Operationen gick bra och han mår bra. Människan kommer först, säger Zlatan och fortsätter:

– Jag är en av dem som har mått dåligt för honom. Jag känner honom bra och jag - liksom alla - vill honom väl. Tills han kommer tillbaka kommer vi spela för honom. Och tro mig, vi väntar på honom.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!