Lionel Messi kan andas ut: än är det långt kvar innan Neymar kan ta över epitetet som världens bäste fotbollsspelare.
1 av 3
Lionel Messi kan andas ut: än är det långt kvar innan Neymar kan ta över epitetet som världens bäste fotbollsspelare. - Foto: Shizuo Kambayashi/AP/SCANPIX
Barcelona krossade Santos med hela 4-0.
2 av 3
Barcelona krossade Santos med hela 4-0. - Foto: Koji Sasahara/AP/SCANPIX
Frågan är hur länge Neymar stannar i Santos.
3 av 3
Frågan är hur länge Neymar stannar i Santos. - Foto: Koji Sasahara/AP/SCANPIX

Barcelona världsmästare - krossade Neymars Santos

Brasilianska Santos var inte bara ett eller två, utan flera nummer för litet för den spanska storklubben.


Matchfakta

Målskyttar: 0-1 Lionel Messi (17:e), 0-2 Xavi (24:e), 0-3 Cesc Fabregas (45:e), 0-4 Lionel Messi (82:a)

Gula kort: Gerard Pique (Barcelona), Javier Mascherano (Barcelona), Ganso (Santos), Edu Dracena (Santos)

Domare: Ravshan Irmatov

Arena: Yokohama Stadium (Yokohama)

YOKOHAMA. VM för klubblag är en turnering som alltid hamnar i skymundan av den europeiska ligafotbollen. Men sällan har en final varit mer uppsnackad än den mellan brasilianska Santos och spanska Barcelona. Anledningen? underbarnet Neymar da Silva Santos Júnior - som spås bli en av världens bäste fotbollsspelare - fick chansen att mäta krafterna med självaste Lionel Messi.

Satte tonen direkt

Men någon duell världsstjärnorna emellan fick den japanska publiken aldrig se. Istället visade Barcelona en gång för alla vilket som är världens bästa klubblag. Redan efter 17 minuter slog Lionel Messi till, och bara minuter efteråt kunde Xavi utöka till 2-0 och således ta död på spänningen.

Hade ingenting att sätta emot

Det hjälpte inte ens att Santos andra superstjärna, Ganso, var tillbaka från en lång skada - "Peléklubben" hade ingenting att sätta emot det europeiska storlaget. Och när Cesc Fabregas hittade nätet återigen bara sekunder innan pausvilan var saken klar - Barcelona är inte bara europas, utan världens just nu bästa fotbollslag.

Drar Neymar till Europa nu?

För att spä på förnedringen ytterligare såg Messi dessutom till att fastställa slutresultatet till 4-0 och i samma veva slå fast att Neymar fortfarande har en lång väg att vandra innan han kan mäta sig med det argentinska underbarnet.

Frågan är bara om Neymar får chansen att förbättra sina kvalitéer vid sidan av just Messi. Barcelona är bara en i raden av storklubbar som suktar efter 19-åringens underskrift. Och anledningen till att Neymar blev kvar i Santos den här säsongen var till stor del på grund av att han ville spela drömfinalen mot Barcelona. Nu är frågan är om han han spelat sin sista match i den vita Santos-tröjan.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!